Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj dopaden při činu

KLADENSKO – Dobrá práce unhošťských policistů. 

V pátek 9. listopadu 2018 v dopoledních hodinách přijali policisté oznámení, že v obci Pletený Újezd v Kladenské ulici vnikli tři muži bez užití násilí na pozemek opuštěného rodinného domu.

Na místo ihned po oznámení vyjeli policisté Obvodního oddělení Unhošť, kteří zahlédli v pozemku tři muže. Vydali se proto za nimi, avšak výtečníci poté, co spatřili policisty, začali utíkat přes přilehlé pozemky rodinných domů.

Hlídka muže pronásledovala a na místě zadržela sedmadvacetiletého recidivistu z Kladna, který se doznal, že v objektu chtěl krást železný šrot.

Policisté mu téhož dne ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

Operativním šetřením se v následujících dnech podařilo zjistit jeho dva kumpány a to čtyřiadvacetiletého a jedenadvacetiletého mladíka (oba z Kladna).

Staršímu z nich bylo také ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z přečinu porušování domovní svobody, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky a mladší z nich je šetřen pro přestupek proti majetku a věc bude následně postoupena příslušnému městskému úřadu.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
13. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem