Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zásah policejní hlídky

KLADENSKO - Svým nevhodným chováním se dopustil přestupkového jednání. 

Na základě anonymního oznámení o poškozování oken v jednom z kladenských domů, byla vyslána prvosledová hlídka oddělení hlídkové služby k prověření tohoto případu. Po příjezdu na místo oznámení v Kladně v Kořenského ulici zaznamenali policisté před domem na veřejném chodníku větší množství střepů, které zasahovaly až do vozovky.

Policisté provedli ihned k tomuto skutku šetření a v tomto domě byl ztotožněn muž ve věku jednačtyřicet, který k případu uvedl, že okna rozbil úmyslně, neboť jsou tato okna i dům jeho majetkem. Policejní hlídka muže upozornila na nacházející se střepy, jak před domem, tak i na silnici, které se vlivem jeho jednání na svém majetku, ocitla na veřejném prostranství a nebyla uklizena. Vzhledem k tomu, že muž tvrdil, že tyto střepy úmyslně neuklidil, jelikož neměl čas, byl ihned policisty upozorněn, že se tímto svým jednáním dopustil znečištění veřejného prostranství. Dále byl policejní hlídkou vyzván k odstranění tohoto většího množství střepů z chodníku i vozovky, aby nedošlo ke zranění osob nebo poškození vozidel. Muž následně toto upozornění akceptoval a střepy z chodníku i vozovky odstranil.

Policisté oddělení hlídkové služby tento případ předali na obvodní  oddělení Kladno k provedení dalších úkonů, kde je nyní policisty prošetřován, jako podezření z přestupku proti veřejnému pořádku.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
29. května 2020

vytisknout  e-mailem