Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zadržený pachatel byl eskortován do věznice

KLADENSKO - Ukradl telefon a poté požadoval sexuální praktiky. 

Policisté obvodního oddělení Slaný zadrželi ve večerních hodinách dne 27. března 2020 podezřelého pachatele, který se jen několik hodin předtím dopustil trestných činů ve Slaném v prostoru vyhlídky na Slánské hoře.

Neznámý pachatel kolem dvacáté hodiny na Slánské hoře vytrhl z ruky poškozené mladistvé mobilní telefon a dal se na útěk. Poškozená dívka pachatele doběhla a požadovala vrácení zpět svého mobilního telefonu. Za navrácení telefonu pachatel požadoval od poškozené sexuální uspokojení a začal se obnažovat.  S tímto jednáním poškozená nesouhlasila a pachatel telefon zahodil do křovinatého porostu a z místa činu odešel. Tímto svým jednáním způsobil poškozené škodu ve výši 5 000,-Kč. 

Poškozená případ oznámila na policejní služebnu obvodního oddělení Slaný a policejní hlídka ihned dle popisu pachatele vyjela provádět pátrání. Na základě dalších informací policisté po dvaadvacáté hodině podezřelého muže zadrželi v Ouvalově ulici ve Slaném. Policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o třiatřicetiletého muže, který se již v minulosti opakovaně dopustil majetkové trestné činnosti. V současné době byl za trestný čin krádeže v podmíněném trestu odnětí svobody se zkušební dobou čtyřiadvaceti měsíců do prosince 2021.

Kriminalisté ze Slaného dne 28. března 2020 zahájili úkony trestního řízení a muž byl obviněn z trestných činů krádeže a výtržnictví, za které mu nyní hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši až 8 let, neboť se těchto skutků dopustil ve vyhlášeném nouzovém stavu.

Dne 30. března 2020 byl obviněný transportován do vazební věznice v Praze.


nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
1. dubna 2020

vytisknout  e-mailem