Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zabezpečte si své jízdní kolo

KLADENSKO – Třicet minut stačilo k tomu, aby pachatel odcizil bicykl. 

Operační důstojník včera po poledni přijal na linku 158 oznámení od sedmdesátiletého muže z Rakovnicka, že mu v Kladně v ulici Arménská u obchodního centra bylo odcizeno elektrokolo zn. Roadman v hodnotě 17.000,- Kč. Neznámý pachatel přestřihl bezpečnostní zámek, kterým bylo kolo připoutáno k pevnému bodu (jednalo se o kovový sloup) a s bicyklem zmizel neznámo kam.

Ke krádeži došlo téhož dne v době od 11:45 do 12:15 hodin a spolu s bicyklem přišel oznamovatel o polarizační brýle. Nutno také podotknout, že elektrokolo mělo i další výbavu, např. komfortní zrcátko, klakson, brašny, dynamo, přední a zadní světlo a další doplňky v hodnotě dosahující téměř pěti tisíc korun.

Aby se podařilo pachatele, zjistit a následně dopadnout, přivítali by policisté informace od případných svědků této události. Jakékoli indicie, které by vedly k odhalení totožnosti výše zmiňovaného zloděje, je možné sdělit osobně na Obvodní oddělení Kladno - Kročehlavy, nebo vyšetřovatele případu kontaktovat telefonicky na čísle 974 873 576. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

V České republice ročně odcizí zloději až tisíce jízdních kol. Způsobená škoda dosahuje mnoho milionů korun. Ukrást kolo je otázka skutečné chvilky. Proto je nutné vybírat místa, kde své kolo či elektrokolo odložíme. Samozřejmě je nutností své kolo zabezpečit a zároveň ho mít nejlépe stále na očích. Největší chybou je podcenit celou situaci a kolo jen tak někde opřít o zeď, lampu, značku apod.

Jelikož jsou zloději kol stále vychytralejší a mají lepší vybavení, je vhodné zvolit to správné zabezpečení, které bude co největší překážkou. To nejlepší, co můžeme udělat, je danou osobu od nekalých úmyslů odradit a zabezpečit bicykl bezpečnostním zámkem a cykloalarmem, které zaručeně ochrání Vaše kolo či elektrokolo.

Pokud si koupíte některý zámek, je také nutné dodržovat několik bezpečnostních zásad. Zámek jistě udělá mnoho a alarm také, ale je vhodné:

 1. uzamykat kolo či elektrokolo na takových místech, kde nebude mít zloděj dostatek času ho ukrást. Jsou to místa, kde se pohybuje hodně lidí. Mnoho lidí se také snaží spoléhat na kamery městské policie apod.

 2. kolo uzamykejte jen k pevným předmětům, které jsou ukotveny do země, zdi apod.

 3. vhodné je uzamknout své jízdní kolo dvěma či více zámky, jeden přes rám a druhý přes přední či zadní kolo.

 4. než se od svého kola vzdálíte, sundejte z něj vše, co lze snadno ukrást (jedná se například o světla, brašny)

 5. nevýhodu mohou být také "rychloupínáky", díky kterým lze např. snadno povolit přední či zadní kolo, podle toho, které jste připoutali např. ke stojanu, a kolo ukrást.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
18. září 2019

vytisknout  e-mailem