Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výborná práce policistů

KLADENSKO – Zloděj byl vypátrán, mobil bude vrácen majitelce. 

Včera 20. listopadu 2018 v dopoledních hodinách přijali policisté Obvodního oddělení Kladno – město oznámení o krádeži mobilního telefonu, ke které došlo téhož dne kolem deváté hodiny.

Devatenáctiletá žena, která pracuje jako ostraha obchodního centra v Kladně v ulici Petra Bezruče, si odložila svůj mobilní telefon na pult informačního stánku, ve kterém v daném čase pracovala. Když tento chtěla použít, zjistila, že jí byl odcizen.

Jelikož je celý objekt monitorován kamerovým systémem, policisté ihned po oznámení zhlédli kamerové záznamy a díky dobré místní znalosti se jim podařilo identifikovat pachatele. Jednalo se o šestadvacetiletého recidivistu z Kladna, který měl již v minulosti problémy se zákonem.

Toho dnes v časných ranních hodinách požádali policisté o podání vysvětlení k dané věci. Muž se ke krádeži přiznal a navíc byl u něj zajištěn výše uvedený mobilní telefon. Ten bude po procesních úkonech navrácen právoplatné majitelce.

Případ byl zpracován ve zkráceném přípravném řízení jako podezření z přečinu krádeže a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
21. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem