Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Úrodu sklidili policisté

KLADENSKO – Čich dovedl strážce zákona k nelegální pěstírně konopí. 

V sobotu 24. října 2020 prováděli v odpoledních hodinách dopravní policisté dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v obci Stochov. Během standardní kontroly, když byli policisté mimo služební vozidlo, ucítili silný zápach marihuany. Jelikož cítili stále tento odér, vydali se, po ukončení kontroly zastaveného vozidla, pátrat, odkud pochází. Prošli celou ulici, kde byla marihuana nejvíce cítit, a po chvíli našli v u jednoho z domů ve Švermově ulici otevřené střešní okno, ze kterého se vinul výše zmiňovaný pach.

Policisty při obchůzce spatřil majitel nemovitosti, který ihned zavřel okno, ale hlídka se nedala odradit. Policisté zazvonili na zvonek a po chvíli přišel k brance muž s rouškou. Ten hlídce sdělil, že je covid19 pozitivní, ale potvrdil domněnku policistů, že se v domě nachází marihuana.

Za dodržení všech bezpečnostních opatření byl ztotožněn čtyřiašedesátiletý muž, který měl v nemovitosti rostliny určené k sušení, a za domem rostlo ve skleníku dalších sedm rostlin velkého vzrůstu.

Na místo byl cestou operačního střediska přivolán výjezd služby kriminální policie a vyšetřování, který si  případ převzal. Rostliny byly převezeny kriminalistickým technikem k odborné expertíze.

Skutek je prošetřován jako přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
26. října 2020

vytisknout  e-mailem