Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Uplácet policisty se nevyplácí

KLADENSKO – Muž byl obviněn ze zločinu podplácení. 

Včera 11. dubna 2018 zahájila vyšetřovatelka kriminální policie trestní stíhání sedmadvacetiletého muže z Kladna pro zločin podplácení, za což mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až šest let.

Obviněný v úterý 10. dubna 2018v odpoledních hodinách v Kladně v ulici Pražská řídil osobní automobil zn. BMW 330. Při své jízdě nedodržel bezpečnostní vzdálenost mezi vozidly a narazil do před ním jedoucího automobilu zn. Dacia Sandero, čímž způsobil majiteli tohoto vozidla zatím nezjištěnou škodu a aniž by splnil svou zákonnou povinnost související s dopravní nehodou, z místa střetu ujel.

Bezprostředně po nahlášení kolize řidičem Dacie byl hříšník vypátrán policisty oddělení hlídkové služby v Kladně v Dlouhé ulici. Na místě provedená dechová zkouška ukázala, proč muž od nehody ujel. Nadýchal totiž 2,05 a 2,51 promile. Následně byl převezen do Oblastní nemocnice Kladno k odběru biologického materiálu.

Tento transport se mu však stal osudným. Během jízdy a následně i v nemocničním zařízení žádal zasahující hlídku, zda by nešla jeho věc řešit jiným způsobem, zda by se s policisty nemohl domluvit. V nemocnici jim nabízel úplatek ve výši 10.000,-Kč, 20.000,-Kč, 30.000,-Kč, 50.000,-Kč až 500.000,-Kč pro každého, zahraniční dovolenou pro ně i pro jejich rodiny a za toto požadoval, aby ho pustili nebo mu umožnili útěk.

Tedy jinému v souvislosti s obstaráváním věcí obecného zájmu poskytl, nabídl nebo slíbil úplatek, a jak již bylo zmíněno v úvodu, za tento trestný čin byl následně obviněn.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
12. dubna 2018

vytisknout  e-mailem