Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tragická nehoda u Slaného

KLADENSKO – Střet vozidel si vyžádal dva lidské životy a další zraněné. 

K vážné dopravní nehodě vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému, včetně záchranářského vrtulníku. Střet osobního vozidla s nákladním si vyžádal dva lidské životy, jedno těžké a jedno lehké zranění. Komunikace je obousměrně uzavřena.

Dopravní nehoda, k níž došlo na 19,5. km silnice I/7 u Slaného - Netovic, nám byla oznámena v pondělí 5. června, dvanáct minut po půl čtvrté.

Podle prvotního šetření na místě došlo k dopravní nehodě pravděpodobně tak, že řidič osobního vozidla jel od Loun směrem na Prahu, kde z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru. Tam se lehce boční stranou svého vozu střetl s protijedoucím nákladním vozidlem, poté pokračoval dál v jízdě v protisměru a čelně se střetl s druhým nákladním vozem.

Následky střetu těchto vozidel jsou tragické. V osobním automobilu zemřely dvě osoby a jedna byla s těžkým zraněním vrtulníkem transportována do jedné z pražských nemocnic. Řidič nákladní soupravy utrpěl lehké zranění, s nímž byl převezen pozemní cestou do nemocnice. Dechové zkoušky u řidičů nákladních souprav byly negativní.

Okolnostmi a příčinou dopravní nehody se budou zabývat kladenští kriminalisté.

Silnice byla od doby nehody obousměrně uzavřena do večerní půl deváté. 


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
PČR Středočeského kraje
5. června 2023

vytisknout  e-mailem