Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídil pod vlivem návykové látky

KLADNO - Navíc nevlastní řidičský průkaz a nebyl připoután. 

Včera v ranních hodinách zastavila hlídka dopravních policistů v Kladně v ulici Huťská osobní automobil zn. Chrysler, jelikož řidič nebyl připoután bezpečnostním pásem. Při kontrole bylo navíc zjištěno, že dvaadvacetiletý mladík ze Stochova, který usedl za volant vozidla, nevlastní řidičské oprávnění. To mu bylo zadrženo minulý měsíc unhošťskými policisty. Lustrací bylo zjištěno, že má vyslovenou platnou blokaci řidičského průkazu. Navíc se ukázalo, po provedení testu na návykové látky, že řídil pod vlivem amphetaminu. Nyní čelí podezření z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Muži podezřelí z krádeže zadrženi
Na tísňovou linku bylo včera v podvečer nahlášeno vloupání do rodinného domu v obci Hostouň. Během odpoledne do nemovitosti vnikli dva pachatelé, kteří z kůlny odcizili řezačku na dlažbu, příklepovou vrtačku a aku vrtačku, vše za celkem patnáct tisíc korun. Dále z objektu zmizelo paroží a lustr z paroží v hodnotě cca 20.000,- Kč. Na základě velice dobré součinnosti poškozených s policisty a kvalitním operativním šetřením byli zjištěni dva muži z Kladna, oba ve věku čtyřicet let. Ti se ke krádeži přiznali a dobrovolně následovali policejní hlídku na Obvodní oddělení P ČR v Unhošti k podání vysvětlení. Bylo zjištěno, že pachatelům údajně dluží peníze nevlastní syn poškozeného a oni tímto způsobem chtěli přijít zpět ke svým financím. Navíc bylo zjištěno, že starší ze zlodějů je pod vlivem alkoholu. Přístroji Dräger ukázal hodnotu 0,58 promile alkoholu v dechu. Proto byl výtečník zadržen a následně eskortován do cely předběžného zadržení. Oba muži nyní čelí podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za což jim v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi.
 
Zloděj si vyhlédl sportoviště
V uplynulém týdnu vnikli do sportovního klubu zloději. Krádež byla zjištěna a nahlášena včera v dopoledních hodinách na linku 158. Pachatelé nejprve odstranili řetěz z vjezdových vrat na pozemek areálu v Kladně v ulici Pražská. Poté vytvořili otvor do stěny budovy, kterým vnikli vně sportovní haly. Z té pak odmontovali celkem patnáct litinových radiátorů, z nichž jedenáct odcizili. Dále poškodili okna, stěny, zařízení, elektroinstalaci a vybavení haly v celkové hodnotě 144.000,- Kč. Odcizením vznikla škoda ve výši 6.000,- Kč.
 
nprap. Michaela Nováková
5.12.2013

vytisknout  e-mailem