Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidička nadýchala přes dvě promile

KLADENSKO – Na dálnici D7 na sebe upoutala nebezpečnou jízdou. 

Na linku 158 byla oznámena nebezpečná jízda osobního vozidla tovární značky Audi A3, které se pohybovalo na trase dálnice D7 ve směru jízdy Praha – Slaný a svou riskantní jízdou ohrožovalo ostatní účastníky silničního provozu.

Na základě oznámení ihned vyjeli na místo policisté kladenského dopravního inspektorátu, kteří nedaleko obce Knovíz zastavili ke kontrole toto oznámené vozidlo. Policisté vyzvali řidičku k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a dále k dechové zkoušce. Řidička odmítla předložit doklady. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičkou je jednačtyřicetiletá žena z Prahy, u které byla dechová zkouška s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 2,23 promile alkoholu v dechu.

Případ nyní prošetřují policisté obvodního oddělení Slaný jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí ženě maximální trest odnětí svobody ve výši až 1 rok.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
15. ledna 2021

vytisknout  e-mailem