Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidiči pod vlivem návykových látek

KLADNO- Během uplynulé noci prováděli policisté v ulicích namátkové kontroly vozidel. 

První hříšník byl zastaven po desáté hodině večerní v Kladně v Riegrově ulici. Devětadvacetiletý muž z Kladna usedl za volant své Škody Felicie i přes to, že před jízdou požil alkohol. Dechová zkouška ukázala hodnotu 1,77 promile. Muž byl vyzván k odběru krve v oblastní nemocnici, čemuž se dobrovolně podrobil.
 
Druhého kontrolovaného řidiče, který byl pod vlivem návykové látky, zastavila policejní hlídka na komunikaci mezi obcemi Kamenný Most a Slatina těsně po půlnoci. Dvacetiletý mladík z Velvarska jevil známky požití drog, což následně potvrdil orientační test DrugWipe 5+. I tento zadržený byl následně vyšetřen ve slánské nemocnici na přítomnost návykové látky v krvi.
 
Poslední řidič, který požil před jízdou návykovou látku, byl dvacetiletý mladík tentokrát z Kladna. Toho kontrolovali před druhou hodinou ranní policisté v Kladně v ulici Na Vyhaslém, když řídil osobní automobil Škoda Felicia. Při dechové zkoušce na kontrolu alkoholu v dechu nadýchal 1,53 promile. I tento muž byl transportován do kladenské nemocnice k odběru biologického materiálu.
 
Všichni výše uvedení muži jsou nyní podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
 
Vážná dopravní nehoda u Malíkovic
 
Ve středu v odpoledních hodinách došlo na silnici č. 1/16 v katastru obce Malíkovice k vážné dopravní nehodě. Třiadvacetiletý řidič nákladní soupravy jedoucí od obce Slaný směrem na obec Hvězda nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a dopravní situaci. Před křižovatkou na obce Řisuty nestačil reagovat na zpomalující automobily, a aby zabránil možnému střetu, vjel se svým vozidlem do protisměru. V křižovatce narazil přední částí vozidla do boku automobilu Škoda Roomster s označením AUTOŠKOLA, které řídila šestadvacetiletá žákyně autoškoly. Ta odbočovala vlevo k obci Řisuty a ve vozidle byla pod dohledem instruktora autoškoly. Při srážce došlo k těžkému zranění řidičky, která byla následně transportována leteckou záchrannou službou do Ústřední vojenské nemocnice v Praze Střešovicích. Instruktor byl převezen do Nemocnice ve Slaném. Řidič nákladní soupravy zraněn nebyl, utrpěl však psychický šok a byl předán do péče psychologa HZS. Alkohol byl u tohoto řidiče vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou. Škoda byla vyčíslena na cca 200.000,- Kč.
 
nprap. Michaela Nováková
28.6.2013
 

DN - I/16 - Malíkovice - 26.6.2013DN - I/16 - Malíkovice - 26.6.2013

vytisknout  e-mailem