Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidič ujel od dopravní nehody

KLADENSKO - Neukázněný řidič se proměnil v oznamovatele krádeže vozidla. 

Dvacet minut po sedmé hodině byla oznámena dopravní nehoda, která se stala v obci Zvoleněves nedaleko základní školy krátce po sedmé hodině.

Na místo oznámení dopravní nehody vyjeli kladenští dopravní policisté. Následným policejním  šetřením  bylo zjištěno, že řidič osobního vozidla z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem, jehož řidičkou byla padesáti devítiletá žena.

Policejní hlídka dopravního inspektorátu provedla k celému případu dopravní nehody další šetření a po získání informací k vozidlu, jehož řidič ujel z místa dopravní nehody, propátrávala přilehlé okolí a ulice v obci Zvoleněves. Policistům se v krátkém časovém intervalu podařilo vozidlo, které způsobilo dopravní nehodu vypátrat odstavené v obci Zvoleněves. V tomto okamžiku se již na osobním vozidle Peugeot Partner nenacházely registrační značky. Policisté nalezené vozidlo ohledali a na základě policejního šetření zjistili, kdo je majitelem tohoto vozu.

V dopoledních hodinách téhož dne se na obvodní oddělení ve Slaném dostavil osmnáctiletý mladík, který přišel oznámit krádež svého osobního vozidla značky Peugeot Partner.

Důsledným policejním šetřením a profesionálním přístupem dopravních policistů bylo zjištěno, že podezřelým řidičem je osmnáctiletý mladík, který po ujetí od dopravní nehody odstavil své vozidlo na druhém konci obce, odmontoval registrační značky a odjel z obce Zvoleněves vlakem do Slaného, kde následně učinil oznámení o krádeži svého vozidla.

Za své jednání je v současné době osmnáctiletý mladík prověřován z přestupku pro uvedení nepravdivých údajů při oznámení na policejní služebně. Dopravní nehoda, kterou způsobil a ujel od ní , bude na základě poznatků a prověřování dopravních policistů, předána k projednání správním orgánům.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

13. května 2016

 

vytisknout  e-mailem