Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při dopravní nehodě sehrál roli alkohol

KLADENSKO - Za způsobenou dopravní nehodu pod vlivem alkoholu mu byl zadržen řidičský průkaz. 

Kladenští policisté v sobotu 16. července  2016 po čtvrté hodině vyjížděli k dopravní nehodě, která se stala v Brněnské ulici v Kladně.

Čtyřiceti čtyřletý řidič posilněný alkoholem nezvládl řízení a naboural na sídlišti do zde zaparkovaných osobních vozidel Škoda Octavia a Škoda Felicia. Poté z místa dopravní nehody ujel a zanechal na místě svoji registrační značku od vozidla.

Po příjezdu policejní hlídky  k místu dopravní nehody, byl ihned policejním šetřením  zjištěn majitel podezřelého vozidla. Následně policisté z dopravního inspektorátu provedli kontrolu  v místě bydliště, kde se podezřelý řidič podrobil  dechové zkoušce. Naměřená hodnota byla 1,99 promile alkoholu v dechu.

Policisté podezřelému řidiči zadrželi řidičský průkaz.

Případ je v šetření a muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ze stejného trestného činu je v současné době podezřelý padesáti jedna letý řidič ze Slaného, který byl kontrolován na pozemní komunikaci v Jiráskově ulici ve Slaném. Vzhledem k tomu, že byl z řidiče značně cítit alkohol, byla provedena dechová zkouška, která měla pozitivní výsledek. Naměřená hodnota byla ve výši 2,44 promile alkoholu v dechu. Podezřelý řidič se podrobil ve slánské nemocnici dalšímu lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu.

Policie neustále upozorňuje řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti  a bezpečnosti a za volant usedali vždy odpočatí a bez požití alkoholických nápojů nebo drog. Každý řidič, který se před jízdou nebo v době jízdy dopravním prostředkem posilní alkoholem nebo jakoukoliv návykovou látkou ohrožuje svou riskantní a nebezpečnou jízdou nejen sám sebe, ale především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

18. července 2016

 

Odkazy do noveho okna

Při dopravní nehodě sehrál roli alkohol

Poškozená vozidla po nehodě 

Detailní náhled

Při dopravní nehodě sehrál roli alkohol

Parkoviště v Brněnské ulici 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem