Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pozor na zloděje jízdních kol

KLADENSKO - Zabezpečte si před krádeží svá jízdní kola. 

Kladenští policisté v posledních týdnech prošetřují několik krádeží jízdních kol v Kladně, a to nejen ze sklepních kójí, ale také ze zahrady oploceného pozemku nebo areálu společnosti.

Policie radí a upozorňuje cyklisty, jak si zabezpečit svá jízdní kola před krádeží:

- při odstavení jízdního kola na ulici použijte vždy bezpečnostní zámek a snažte se kolo připoutat k pevnému bodu (zábradlí, sloup,       bezpečnostní

   stojan)

- při jízdě na kole ve skupinkách je možnost využit osoby, která bude mít kola pod dohledem

- neopomeňte si řádně zabezpečit i jízdní kola, která v rámci cestování převážíte na osobních vozidlech

- jestliže ukládáte jízdní kolo ve společných prostorách domu, dbejte na uzavírání vstupních dveří do objektu a stálé uzamčení společných

   prostor, pořiďte si společný bezpečnostní stojan nebo bezpečnostní systém pro zajištění samotného jízdního kola, zásady obdobného

   charakteru uplatněte při ukládání kol na balkonech

- při ukládání jízdních kol nepodceňujte zabezpečení všech vstupních dveří, ale také oken a větracích otvorů

- pokud se stanete obětí trestného činu krádeže jízdního kola, neprodleně ji ohlaste na policejní služebnu, v případě, že se jedná o krátkou dobu

   od krádeže neváhejte použít linku 158, neboť tímto včasným oznámením snížíte náskok pachatele a jeho šanci, že zůstane nevypátrán.

 

Příchodem slunečného počasí v jarních dnech se zloději zaměřili na krádeže jízdních kol.

Policie uvádí několik případů odcizených jízdních kol, ke kterým došlo v průběhu posledního měsíce.

Případ odcizení jízdního kola byl zaznamenán v Kladně v ulici Sportovců, kdy neznámý pachatel přes noc po překonání vysokého oplocení k pozemku domu vnikl na zahradu, kde odcizil volně odložené horské kolo značky Pells, černo oranžové barvy. Škoda horského pánského jízdního kola činí 10 000,-Kč.

K další krádeži jízdního kola došlo v Kladně v ulici Fráni Šrámka. V tomto případě pachatel vnikl do kočárkárny bez poškození vstupních dveří a odcizil dámské jízdní kolo CTM CHARISMA s příslušenstvím v hodnotě 4 300,-Kč.

Na linku 158 bylo v nočních hodinách oznámeno odcizení horského jízdního kola značky Rock Machine – Blitzfire , bílo černomodré barvy z volně přístupného areálu společnosti v Kladně v ulici Milady Horákové. Jízdní kolo bylo umístěno ve venkovním přístřešku pro ukládání jízdních kol a bylo zabezpečeno lankovým zámkem na kód. Vzniklá škoda činí 15 450,-Kč.

Další odcizení jízdního kola se stalo v Hřebečské ulici v Kladně, kde se pachatel dostal odemčenými dveřmi do prostoru se sklepními kójemi do suterénu panelového domu. Poté se po odstranění lankového zámku vloupal do sklepní kóje, kde odcizil pánské jízdní kolo značky Ghost v černo zelené barvě a způsobil majiteli škodu ve výši 10 200,-Kč.

Odcizení jízdního kola značky Bulls Cooper Head v hodnotě 14 000,-Kč odcizil neznámý pachatel v Kladně v ulici Vašíčkova, kdy po násilném překonání se vloupal do sklepa, jenž přináleží k bytu.

Policisté v současné době všechny případy krádeží jízdních kol prošetřují a po pachatelích pátrají.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

9. května 2016

vytisknout  e-mailem