Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pozor na podvodníky

KLADENSKO - Seniorky od podvodníků dobrovolně zakoupily předražené perlátory. 

Policisté z obvodního oddělení Kladno město prošetřují případ přestupkového jednání dvou pachatelů, kteří svým podvodným jednáním získali nestandardně vysokou finanční hotovost  za průtokové závitníky vody od dvou důvěřivých seniorek.

V odpoledních hodinách ve středu 30. prosince 2015  oznámila na linku 158  osmdesáti tříletá stařenka, že byla podvedena neznámým mladíkem, a to při zakoupení tří kusů perlátorů na zúžení průtoku vody.

Dne 9. prosince 2015 u dveří jejího bytu v Kladně v Moskevské ulici zazvonil mladý muž, který se představil jako montér, který jde změřit průtok vody v jejím bytě. Důvěřivá seniorka údajného pracovníka neznámé společnosti dobrovolně vpustila do svého bytu. Po odtočení vody jí montér sdělil, že má zbytečně silný průtok, čímž dochází ke značné ztrátě vody. Na základě tohoto rozhovoru jí nabídl závitník se sítkem, který  vodu ušetří. Stařenka souhlasila s nabídkou zakoupení průtokového závitníku vody, ke kterému muž dodal ještě dva náhradní kusy v celkové hodnotě 1 000,-Kč. Poškozené ženě nebylo nic podezřelé, neboť se mladý muž choval velmi přívětivě a na zakoupené zboží jí vydal i doklad s razítkem a podpisem.

Za stejných podmínek toto zboží a za obdobnou cenu prodal jiný mladý muž sedmdesáti dvouleté sousedce v domě.

Osmdesáti tříletá seniorka se informovala následně ve středu 30. prosince 2015 na cenu závitníku se sítkem a bylo jí sděleno, že cena za jeden kus činí 35,-Kč. Z těchto důvodů tuto podvodnou záležitost oznámila i se sedmdesáti dvouletou poškozenou na příslušné obvodní oddělení v Kladně.

Jeden z pachatelů byl ve věku kolem 25 let, štíhlé postavy, vysoký asi 180 cm, nakrátko ostříhaný a druhý podezřelý mladík byl rovněž štíhlé postavy, nakrátko ostříhaný, ve věku kolem 20 let. Oba muži měli velmi slušné jednání a vystupování.

Policisté případ nyní prošetřují jako přestupek proti veřejnému pořádku a podezřelí muži svým jednáním porušili vyhlášku města Kladna týkající se podomního prodeje.

Kladenští policisté opět upozorňují občany a převážně seniory, aby byli obezřetní a nepouštěli si do svého obydlí žádné cizí osoby a to, ať už se vám představí jako údržbáři, montéři, asistenti nebo zástupci různých firem a společností. Každý člověk, který zazvoní u vašich dveří a jde vám nabídnout jakékoliv zboží nebo snížení elektřiny, plynu, vody a nebo zaručenou výhru ze soutěže, je vždy podezřelý.

Občané a především senioři nebuďte důvěřiví, neboť ve většině případů tito nečekaní návštěvníci vás oloupí, podvedou a někdy mohou ublížit i na zdraví.  

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

4. ledna 2016

vytisknout  e-mailem