Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poznáváte muže?

KLADENSKO – Muž na fotografii by nám mohl pomoci s objasněním trestné činnosti. 

Policisté z obvodního oddělení Kladno-město se zabývají případem podvodného jednání na internetu, respektive na prodejním portálu na sociální síti. Tam neznámá osoba vydávající se pod profilem „Šarlota Štěpánová“ kontaktovala poškozenou ženu, coby prodávající, se zájmem o koupi zboží. Poté „zájemkyně“ poslala prodávající odkaz napodobující webové stránky přepravní společnosti, na který žena klikla, čímž byla přesměrována do internetového bankovnictví, kde ale v momentě zjistila, že jí z účtu zmizely peníze ve výši 16 900 Kč.
Šetřením policisté zjistili, že tuto finanční hotovost měl vybrat z bankomatu neznámý muž. Ten by nám mohl přispět s objasněním celé věci.

V souvislosti s tímto případem se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění muže na fotografii. Pokud ho poznáváte nebo máte k němu jakékoliv poznatky, kontaktujte policisty na telefonním čísle 974 873 500 nebo na mobilním telefonu 601 570 326. Využít můžete také linku 158.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to z podvodu a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací. 

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
27. března 2024

vytisknout  e-mailem