Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zachránili sebevraha

KLADENSKO – Za to jim patří velký dík. 

V sobotu 20. června 2020 po druhé hodině noční vyslal operační důstojník policejní hlídku Obvodního oddělení Unhošť, aby se zapojila do pátrání po pohřešovaném jedenačtyřicetiletém muži z Prahy. Ten se, dle sdělení manželky, měl pokusit o sebevraždu, což jí sdělil přes sociální sítě. Dle provedené lokalizace jeho mobilního telefonu, bylo zjištěno, že se nachází v katastru obcí Pavlov, Hostouň a Dolany.

Policejní hlídka se proto vydala do výše zmiňovaných lokalit a začala pátrat po vozidle zn. Nissan, ve kterém se měl pohybovat pohřešovaný muž. Odstavený automobil nalezli policisté pod přemostěním dálnice D6 u  železniční tratě v obci Pavlov.

Vozidlo bylo v době nálezu nastartované a z výfuku vedla gumová hadice do kabiny automobilu, který měl utěsněná okna lepicí páskou. Vnitřek vozu byl silně zakouřený výfukovými plyny a na první pohled nebyl ve vozidle nikdo vidět. Bližším ohledáním místa policisté zjistili, že se v automobilu nalézá pohřešovaný muž, který je v bezvědomí.

Ihned proto bezvládné tělo vytáhli ven, poskytli muži první pomoc a zajistili základní životní funkce. Po příjezdu rychlé záchranné služby byl muž převezen do zdravotnického zařízení.

Svým profesionálním a pohotovým zásahem zachránili výše zmiňovanému muži zcela jistě život.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
24. června 2020

vytisknout  e-mailem