Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Okradení senioři

KLADNO - Poznáte ženu na fotografii? 

 
Na neděli nebudou rádi vzpomínat tři senioři z Kladna. Všichni byli během víkendu okradeni. V noci ze soboty na neděli byl okraden pár důchodců v Kladně v ulici Helsinská. Neznámý pachatel nezjištěným způsobem vnikl do bytu pětaosmdesátiletého muže a jeho osmasedmdesátileté družky a ze sekretáře v kuchyni odcizil volně uloženou finanční hotovost 7.000,- Kč.
 
Druhý případ se stal v neděli v podvečer v Kladně na náměstí Sítná. Tam byl na lavičce okraden čtyřiašedesátiletý muž. Ze zadní kapsy kalhot mu zmizely osobní doklady. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na 100,- Kč.
 
Nejedná se o první případ okradeného seniora na ulici. První skutek byl nahlášen již v měsíci březnu letošního roku.
 
Zlodějka - seniořiZlodějka - senioři
 
 
Policisté mají poznatky, že zlodějka je žena, která pod rouškou nabízení sexuálních služeb okrádá seniory v ulicích města Kladna. Na bezpečnostních kamerách se podařilo pravděpodobnou pachatelku této trestné činnosti zachytit. Kriminalisté žádají všechny, kteří by mohl tuto ženu identifikovat, aby se přihlásili na službu kriminální policie a vyšetřování v Kladně v ulici Havířská 632, nebo aby policisty kontaktovali na telefonním čísle 974 873 377.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Další případy z Kladenska:
 
V neděli v podvečer byla nalezena v lesním porostu mrtvola neznámého muže
Nález oznámil na linku 158 náhodný kolemjdoucí. Na místo mezi železniční stanicí Kladno – Vrapice a Vrapickou ulicí se ihned dostavili policisté a lékařka rychlé záchranné služby. Operativním šetřením kriminalisté zjistili, že se jedná o osmadvacetiletého muže z Kladenska. Vyšetřovatel přizval na místo i soudního znalce v oboru zdravotnictví, který tělo zemřelého ohledal, přičemž předběžně vyloučil na jeho smrti zavinění druhé osoby. Jako pravděpodobný důvod úmrtí uvedl sebevraždu podřezáním se silným žilním krvácením a následným krvácivým šokem. Byla nařízena soudní pitva.
 
Naletěl podvodníkovi při koupi vozidla
Včera přijali policisté oznámení sedmačtyřicetiletého muže z Kladna. Ten v září loňského roku koupil na parkovišti v Chomutově vozidlo Renault Megane za částku 20.000,- Kč, kterou na místě uhradil. S prodávajícím se dohodl, že na něj bude automobil odhlášen a následně mu bude zaslán velký technický průkaz k vozidlu, což se do dnešního dne nestalo. Původní majitel na telefonické výzvy poškozeného nereaguje, proto se rozhodl věc oznámit na Policii ČR. Policisté provedli kontrolu v evidenci motorových vozidel, ve které zjistili, že kupec je v evidenci uveden pouze jako provozovatel automobilu a vlastníkem vozidla je bankovní dům. Policisté případ prošetřují jako podezření z přečinu zpronevěry, za což podvodníkovi hrozí až dva roky za mřížemi.
 
Kladenští policisté pátrají
Policisté pátrají po vozidle Renault Thalia, rz 1SM 7387, bílé barvy. To bylo zaparkováno v obci Stochov v ulici Petra Bezruče. Odtud ho odcizil zatím nezjištěný pachatel. S vozidlem byla odcizena i dětská autosedačka a frézka. Majiteli byla způsobena škoda 110.000,- Kč.
 
nprap. Michaela Nováková
25.6.2013

vytisknout  e-mailem