Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nález odcizeného vozidla

KLADENSKO – Při hlídkové činnosti policisté vypátrali odstavené poškozené vozidlo. 

Policisté obvodního oddělení Unhošť v rámci výkonu služby při provádění kontrolní činnosti nalezli dne 10. prosince 2019 v podvečerních hodinách v obci Svárov osobní vozidlo Škoda Fabias rozbitým oknem.

V době vypátrání se vozidlo nacházelo v ulici Za Školou. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že nalezené vozidlo prochází v policejních evidencích pátráním od 2. prosince letošního roku, jako odcizené v okrese Beroun. Po provedení prvotních úkonů bylo vozidlo vráceno zpět majiteli.

Tento případ odcizeného vozidla je nadále prošetřován berounskými policisty jako podezření z trestného činu krádeže.

Policie vyzývá občany, aby byli obezřetní a pokud zaznamenají pohyb podezřelé osoby při páchání trestné činnosti, aby využili bezplatné policejní linky 158 a svým zavoláním pomohli dopadnout pachatele trestné činnosti. Všímavostí občanů a upozorněním na protiprávní jednání pachatelů lze ochránit ostatním osobách jejich soukromý majetek, ale také i společný majetek na veřejném prostranství. Na základě všímavosti občanů a včasného zásahu policistů je větší předpoklad dopadení pachatele přímo při činu, ať se jedná o poškození vozidla nebo jeho odcizení, odcizení jízdních kol a jiných věcí ze sklepních kójí, vloupání do bytů, garáží a chatek nebo poškození společného majetku v ulicích, a to například znehodnocení laviček, soch, skleněných výplní, či světelného osvětlení.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
13. prosince 2019

vytisknout  e-mailem