Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Muž putoval do vězení

KLADENSKO – Lhát policistům se nevyplácí. 

Ve středu 28. listopadu 2018 v odpoledních hodinách prováděli policisté oddělení hlídkové služby dohled nad bezpečnostní a plynulostí  silničního provozu v Kladně v ulici Dubská.

Po sedmnácté hodině zastavili policisté osobní automobil Peugeot 306 a při kontrole řidiče zjistili, že tento má u sebe pouze osvědčení o registru vozidla a pojištění, avšak nemá osobní doklady. Požádali ho proto o osobní údaje a pomocí lustrace chtěli ověřit jeho totožnost. Kontrolovaný uvedl údaje, které zadali policisté do evidence.

Při dokončování prověřování se prořekl, že toto není jediný prohřešek a že byl již několikrát příslušníky Policie ČR kontrolován. To však neodpovídalo provedené lustraci, kterou prováděli policisté. Hlídka pojala podezření, že se nejedná o osobu, za kterou se muž vydává. Šofér při kontrolních otázkách ze strany policistů nedovedl správně odpovědět na věci týkající se jeho rodiny, a proto mu nezbylo nic jiného, než aby se doznal ke své pravé totožnosti.

Jednalo se o třicetiletého muže z Kladna, který nevlastní řidičské oprávnění a bylo mu souběžně vysloveno několik zákazů řízení s platností do března 2020. Dále policisté zjistili, že je muž veden v pátrání, kdy na něj byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu.

Na základě výše uvedených skutečností byl muž podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání zatčen, převezen na policejní oddělení a umístěn do policejní cely.

Na Obvodním oddělení Kročehlavy mu policisté následně ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z tohoto přečinu, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Po skončení procesních úkonů byl muž eskortován do věznice k výkonu trestu.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
29. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem