Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupež

KLADENSKO – Obviněným hrozí dvě až deset let za mřížemi. 

Ve čtvrtek 13. února zahájili kladenští kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu loupeže ve formě spolupachatelství, ze kterého jsou podezřelé dvě osoby. Ty byly chvíli po jejich činu zadrženi ve spolupráci s kladenskými strážníky. K loupeži došlo ve čtvrtek dopoledne v Kladně v ulici Čs. Armády.

Třiapadesátiletá žena se snažila poškozenému 67letému muži vytrhnout z ruky vodítko se psem, čemuž se muž bránil a vodítko pevně držel, avšak k poškozenému přistoupil ještě 52letý muž, který uhodil poškozeného muže pěstí do obličeje a ten poté upadl na zem. Vlivem pádu povolil vodítko a žena se psa zmocnila a z místa utekla.

Napadený muž kontaktoval hlídku Městské policie, která zrovna v těchto místech vykonávala běžnou činnost. Šetřením strážníci ztotožnili osoby, které měly napadení s následným odcizením psa na svědomí a zadrželi je. Posléze kontaktovali státní policii, která muže a ženu převezla na oddělení k dalším úkonům.

Kriminalisté obvinili 53letou ženu a 52letého muže ze spáchání zločinu loupeže, za což jim hrozí trest odnětím svobody na dva roky až deset let. Obě obviněné osoby jsou stíhány na svobodě.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
14. února 2020

vytisknout  e-mailem