Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontrolovaný řidič byl v celostátním pátrání

KLADENSKO – Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidič je v zákazu řízení a pod vlivem drog. 

Policisté oddělení hlídkové služby ve středu 5. srpna 2020 několik minut po třinácté hodině v rámci výkonu služby při provádění kontrolní činnosti nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu zastavili v Kladně v Pražské ulici osobní vozidlo tovární značky Ford Focus . Policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů pro řízení motorových vozidel.  Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem vozidla je třiačtyřicetiletý muž z Kladna, který je v celostátním pátrání a na jeho osobu byl vydán příkaz k zatčení Okresním soudem Benešov. Dále bylo zjištěno, že řidič usedl za volant, ačkoliv mu byl  Magistrátem města Kladna vysloven na dobu šesti měsíců zákaz řízení všech motorových vozidel, a to do prosince 2020. Policisté dále podezřelého muže vyzvali k testu na drogy, který byl s pozitivním výsledkem a podezřelý se podrobil v kladenské nemocnici odběru lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Dalším šetřením nebylo zjištěno pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem vozidla a zároveň nebyla zjištěna ani platná technická kontrola vozidla.

Policisté oddělení hlídkové služby podezřelého řidiče zadrželi a převezli na policejní služebnu obvodního oddělení Kladno Kročehlavy k provedení prvotních úkonů. Poté byl umístěn do policejní cely.  

Policisté nyní případ prošetřují a za své protiprávní jednání je muž podezřelý z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky, za tyto skutky mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši až 2 roky.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
6. srpna 2020

vytisknout  e-mailem