Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda autobusu a vozidla HZS

Slánsko - Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob. 

K dopravní nehodě došlo na silnici III.třídy č. 23633 v katastru obce Smečno v pátek 24. ledna 2014. Při dopravní nehodě se střetly zpětnými zrcátky linkový autobus a nákladní vozidlo Tatra HZS. Linkový autobus jedoucí ve směru od Kladna na obec Smečno se nedržel při pravém okraji pozemní komunikace, čímž došlo k následnému střetu s protijedoucím vozidlem. Na místě dopravní nehody byl u obou řidičů alkohol vyloučen odborným měřením na přístroji Drager. V době dopravní nehody bylo v autobuse šest cestujících. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění cestujících ani jiných osob. Vzniklá škoda celkem činí 10 000,-Kč, a to po 5 000,-Kč na každém dopravním prostředku. Dopravní nehoda je v šetření.   

27. ledna 2014

nprap. Jana Šteinerová

 

 

Další případy z Kladenska

Řidiči pod vlivem návykových látek usedli za volant

Policisté opět při kontrolní činnosti zaznamenali pohyb na pozemních komunikacích několika řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem návykové látky.              Ve 3 hodiny ráno dne 24. ledna 2014 slánští policisté v Žižkově ulici ve směru do ulice Stehlíkova zastavili osobní vozidlo. Následně byl řidič vyzván k předložení předepsaných dokladů k řízení a provozu motorového vozidla. U 30 letého řidiče z okresu Kladno byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem na alkohol. Policisté vyzvali řidiče k podrobení se testu na návykové látky, čemuž vyhověl. Výsledek tohoto testu DrugWipe 5S byl pozitivní na amphetamin/metamphetamin. Další lékařské vyšetření bylo uskutečněno v nemocnici ve Slaném. Podezřelému řidiči byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

V Kladně v ulici Sportovců ve směru do ulice Doberská byl před 4. hodinou v sobotu 25. ledna 2014 kontrolován policejní hlídkou osobní vůz značky Ford, jehož 26 letý řidič z Kladenska byl vzván k  podrobení  zkoušce na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle testem DrugWipe 5S. Zkouška byla pozitivní na látky amphetamin/metamphetamin a následně byl dobrovolně podroben k dalšímu lékařskému vyšetření v kladenské nemocnici.

Řidič osobního vozidla Škoda Favorit na pozemní komunikaci č.1/61 v místech Boroviny na území mezi obcí Kladno a Buštěhrad nezvládl řízení a vjel na rovném úseku mimo silnici, kde narazil do travnatého svahu. U 36 letého řidiče z okresu Benešov byla provedena dechová zkouška přístrojem Drager a byla naměřena hodnota 2,14 promile alkoholu v dechu. Všichni tito tři řidiči jsou nyní podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté z dopravního inspektorátu v neděli 26. ledna 2014 po 22. hodině v Kladně v ulici Vitry  zastavili osobní vozidlo Ford Escort, jehož 28 letý řidič ze Slánska v září roku 2013 dosáhl celkového počtu 12 bodů podle bodového hodnocení porušením povinníostí stanovencýh zákonem č. 361/2000 Sb., kdy řidičské oprávnění je tomuto řidiči blokováno MěÚ Slaný. Nyní je řidiči podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda u Smečna

Zakreslení jízdy vozidla HZS 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u Smečna

Linkový autobus z DN 

Detailní náhled

Dopravní nehoda u Smečna

Poškozené zpětné zrcátko  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem