Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Do bytového domu vnikl zloděj

KLADENSKO – Ze sklepní kóje odcizil bicykl. 

V úterý 23. června 2020 oznámila na Obvodní oddělení Kladno – město šestačtyřicetiletá žena, že v době od 18:00 hodin dne 21. června 2020 do 15:45 hodin dne 23. června 2020 jí bylo v Kladně v ulici Dr. Foustky ukradeno jízdní kolo  zn. Pells. Zatím nezjištěný pachatel bez užití násilí vnikl do panelového domu a ve sklepních prostorech poškodil zámek u její sklepní kóje, ze které odcizil výše uvedený bicykl modré barvy. Škoda ba odcizení byla vyčíslena na 10.000,- Kč. Poškozením způsobil zloděj škodu tisíc korun českých.

Případ je prošetřován jako přečin krádeže a přečin porušování domovní svobody a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Aby se podařilo pachatele vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili v okolí výše uvedené nemovitosti v inkriminovanou dobu podezřelé osoby. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Kladno - město, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 873 500. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

Rady, jak předejít krádežím ze společných prostor domu:

  • Sklepní kóje, suterénní prostory i balkony mějte řádně zabezpečeny vhodnými dveřmi (nejlépe plné, venkovní, z pevných materiálů) s pevnými zabezpečovacími klikami a kvalitními bezpečnostními zamykacími systémy.
  • Přístupovou cestu k těmto prostorám vždy zamykejte.
  • V místnosti, která slouží jako úschovna kol, zabudujte stojan, nebo jiný systém zajištění, ke kterému se budou kola a další vybavení napevno připevňovat.
  • Máte-li ve skladovacích prostorech okna, je třeba je opatřit mechanickými zábranami, jako jsou mříže, nebo uzamykatelné okenice.
  • Domluvte se se všemi obyvateli domu na řádném uzamykání všech vstupních dveří do domu a nevpouštějte do objektu cizí osoby.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
25. června 2020

Odkazy do noveho okna

fotografie odcizeného kola

fotografie odcizeného kola 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem