Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dávejte si pozor na kapsáře

KLADENSKO – Buďte obezřetní, drzost zlodějů je nevyzpytatelná. 

Kladenští policisté neustále upozorňují občany, aby dbali zvýšené opatrnosti na své věci a vyvarovali se kapesních krádeží.

Dále policisté neustále upozorňují občany, aby byli obezřetní a dávali si pozor na svůj majetek v ulicích měst i obcí, když je osloví cizí osoba a žádá po nich nějakou službu nebo dokonce nabízí jakékoliv zboží, a to nejen na území kladenského okresu, aby si tyto osoby nepřipouštěli do své blízkosti a ponechávali si svůj bezpečný prostor.

Tito zloději tak zvaní kapsáři umí využít malý okamžik vaší nepozornosti a zmocní se vašeho majetku ve svůj prospěch. Z těchto důvodů je nutné své osobní věci, jako jsou doklady, platební karty, peněženky, finanční hotovost, mobilní telefony a další věci mít vždy pod kontrolou a v každém případě je nutné je mít zabezpečeny pod nějakým uzavřením.

Důležité rady, jak se nestát obětí kapsářů:

  • neustále mít svůj majetek pod dohledem a neponechávat ho nikde volně, ať se jedná o lavičku v parku, na autobusových zastávkách, na nádražích, v městské hromadné dopravě, ve zdravotnických čekárnách nebo nákupních střediscích, či restauračních zařízeních
  • v prostředcích MHD, na ulicích a v místech většího výskytu lidí věnujte zvýšenou pozornost svým peněženkám, mobilním telefonům, taškám, kabelkám a zavazadlům 
  • finanční hotovost, peněženky, mobilní telefony, doklady vždy mějte pod bezpečným uzavřením kabelky, tašky, ledvinky nebo alespoň pod zipem v kapse
  • v obchodě neukládejte tašky, batohy a jiná příruční zavazadla do nákupních vozíků
  • peněženku a doklady noste pokud možno odděleně 
  • nenoste doklady a peníze v bočních kapsách batohů, tašek ani ošacení
  •  mobilní telefon ukládejte v upevněném pouzdře na místo, o němž máte největší přehled nebo do vnitřních kapes oděvů 
  • nenoste u sebe zbytečně velkou finanční hotovost
  • pokud u sebe nosíte bezpečnostní kód k platební kartě, noste jej odděleně od karty 
  • pokud vám byla platební karta odcizena, ihned zablokujte účet. 

    Policie vyzývá občany, aby si dávali na svůj majetek pozor a vyvarovali se kontaktu s pouličními zloději a podvodníky a jakmile se s těmito osobami setkají, aby zavolali na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.

    Jeden z posledních případů pouliční krádeže při sobě prošetřují nyní policisté z obvodního oddělení Kladno. Poškozený čtyřiačtyřicetiletý muž byl okraden v průběhu necelých devíti hodin, a to v parku na lavičce na náměstí Svobody v Kladně. Kdy mu dosud neznámý pachatel v nestřeženém okamžiku od 06.00 do 14.30 hodin odcizil z kapsy mobilní telefon značky Nokia, čímž mu způsobil škodu do 2 000,-Kč.

    nprap. Jana Šteinerová
    16. května 2022

vytisknout  e-mailem