Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní opatření v Kladně

Páteční noc byla pod policejním dohledem. 

Kladenští policisté uskutečnili bezpečnostní opatření v rámci celého okresu Kladno, které probíhalo v pátek 21.listopadu 2014 od dvaceti hodin do brzkých ranních hodin následujícího sobotního dne.
 
Cílem policejní bezpečnostní akce byl dohled nad dodržováním veřejného pořádku a pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách a odcizených věcech a motorových vozidlech. Dále také policisté dohlíželi nad bezpečností v silničním provoze, a to se zaměřením na jízdy pod vlivem alkoholu a drog, na maření výkonu úředního rozhodnutí.  
 
Toto bezpečnostní opatření bylo rozmístěno do předem vytipovaných úseků kladenského okresu. Policejní hlídky prováděly převážně kontrolní činnost na určených pevných stanovištích a několik policistů bylo nasazeno do pohyblivých hlídek v určitých lokalitách.
V Kladně a okolí se policejní hlídky zaměřily na kontroly například v ulicíche Gen. Klapálka, Sportovců, Pod Průhonem, Na Vyhaslém, Libušina, Pražská, Dubská, Buštěhrad, Pchery, Vinařice, Vrapice a Stehelčeves. Na Slánsku se jednalo o ulice Lázeňská, Smečenská a nebo obce Svinářov, Přelíc, Řisuty a Smečno. V katastru Stochova  to byla ulice Karlovarská a Kamenné Žehrovice, Tuchlovice a Kačice. Na Unhošťsku byly kontrolovány například obce Kyšice, Braškov, Družec, Nouzov a Velká Dobrá. V obvodu oddělení  Zlonice se jednalo o Velvary, Vraný a Šlapanice.
 
V průběhu bezpečnostního opatření policisté zkontrolovali čtyřicet pět osob a čtyřicet dva motorových vozidel. Při kontrolní činnosti bylo zjištěno devět přestupků, za které byly uděleny pokuty v hodnotě 3 100,-Kč.
 
Uskutečněnou bezpečnostní akci hodnotíme jako úspěšnou a tato opatření s preventivní kontrolní činností a bezpečnostním zaměřením budou probíhat i v následujících týdnech.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
24. listopadu 2014

vytisknout  e-mailem