Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

„Alkohol“

KLADENSKO – Rozsáhlé bezpečnostní opatření proběhlo v noci z pátku na sobotu. 

Cílem policejního opatření byla ochrana před škodami způsobenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami a dále dohled na bezpečnostní a plynulostí silničního provozu se zaměřením na jízdu pod vlivem alkoholu, maření výkonu úředního rozhodnutí, pátrání po osobách a věcech a dohled nad dodržováním veřejného pořádku. Dále na delikty dle živnostenského, přestupkového, obchodního, daňového zákona a zákona o ochraně spotřebitele.

Do opatření, které probíhalo od osmnácté hodiny páteční až do sobotní druhé hodiny, bylo nasazeno několik desítek policistů pořádkové i kriminální policie Územního odboru Kladno a probíhalo v součinnosti s Celním úřadem pro Středočeský kraj, Živnostenským úřadem Magistrátu města Kladna a Českou obchodní inspekcí.

Celkem bylo během tohoto opatření zkontrolováno čtrnáct provozoven a prověřeno a otestováno na požití návykových látek téměř dvě stě osob. Hlídky zastavily cca padesát vozidel, u nichž provedly kontrolu.

Při výše uvedených kontrolách policisté zjistili tři mladíky, kteří byli pod vlivem alkoholu. Nejmladšímu z nich bylo teprve patnáct let. Sedmnáctiletý hříšník nadýchal přes jednu promile alkoholu.

Kontrolním nákupem ČOI bylo v jedné z provozoven zjištěno pochybení podle zákona o ochraně spotřebitele, které bude projednáno ve správním řízení. Živnostenský úřad u pěti provozovatelů zahájil řízení. Jednalo se o doložení dokladů (jejich neúplnost a neohlášené změny).

Rádi však konstatujeme, že se prohřešky vyskytují čím dál tím méně. Policisté územního odboru se v poslední době zaměřují na problematiku podávání alkoholických nápojů dětem a mládeži velice intenzivně a od toho se odvíjejí pozitivnější výsledky.

Policisté samozřejmě budou v obdobných opatřeních pokračovat i v následujícím období.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
29. srpna 2016 

vytisknout  e-mailem