Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Alkohol ani drogy za volant nepatří

KLADENSKO - Policisté při kontrolách zaznamenali jízdy pod vlivem návykových látek. 

Kladenští policisté v průběhu prvních dnů měsíce června 2014 zaznamenali již deset případů, kdy řidiči usedli za volant motorového vozidla a vydali se na cestu pod vlivem alkoholu nebo drog. Sedm řidičů vyjelo pod vlivem alkoholu a tři pod vlivem drog. Všichni tito řidiči jsou nyní podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykových látek.
 
Policie opětovně upozorňuje všechny řidiče motorových prostředků a zároveň i cyklisty, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant v žádném případě, a to ani v malém množství nepatří. Všichni tito neukáznění řidiči jakéhokoliv dopravního prostředku, kteří požijí alkoholické nápoje nebo drogy a následně usednou za volant, svou riskantní a nebezpečnou jízdou tak ohrožují nejen své zdraví, ale především životy a zdraví ostatních účastníků silničního provozu.
 
Několik vybraných případů, které se staly v předešlých dnech.
 
Několik minut po půlnoci dne 1. června 2014 byl v Kladně v ulici L. Zápotockého kontrolován třiceti sedmiletý řidiči osobního vozidla z Kladna, který byl bez řidičského oprávnění. Při prováděné dechové zkoušce byla řidiči naměřena hodnota 1,58 promile alkoholu. Podezřelý byl umístěn do policejní cely.
 
V odpoledních hodinách dne 2. června 2014 byla policejní hlídkou v ulici A. Škváry v Kladně kontrolována jednadvacetiletá řidička z Kladna. U podezřelé řidičky byl proveden test na drogy, který vykázal přítomnost amfetaminu a metamfetaminu.
 
Před druhou hodinou ve čtvrtek 5. června 2014 v obci Trpoměchy na Slánsku byl řidič osobního vozidla Opel Corsa vyzván k dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem. Řidič se následně podrobil zkoušce testem Drugwipe na návykové látky, která byla s pozitivním výsledkem na amfetamin /metamfetamin a canabis. Dvaceti tříletý řidič se podrobil dalšímu lékařskému vyšetření v slánské nemocnici. Následně byl řidiči odebrán řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda.
 
Při kontrolní činnosti na silnici mezi obcemi Zvoleněves a Slatina byl v neděli v odpoledních hodinách kontrolován policejní hlídkou šedesáti dvouletý řidič. Policisté vyzvali řidiče k provedení dechové zkoušky, která byla s pozitivním výsledkem, a to 1,19 promile alkoholu v dechu.
 
V neděli v brzkých ranních hodinách před druhou hodinou havaroval řidič se svým osobním vozidlem v Kladně ve Vašíčkově ulici. Při dopravní nehodě se střetl se sloupem veřejného osvětlení. Dechová zkouška u podezřelého řidiče byla s pozitivním výsledkem, naměřená hodnota byla 1,43 promile alkoholu v dechu.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
9. června 2014
 
 

vytisknout  e-mailem