Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Jezdíme s úsměvem v roce 2008

KARLOVY VARY - Celorepubliková dopravně bezpečnostní akce JEZDÍME S ÚSMĚVEM proběhla na Karlovarsku 13. května na ulici Závodní v Karlových Varech.  

Žáci Základní školy 1.máje ve Dvorech si připravili malovaná autíčka, která se usmívala, ale také ta, která byla zamračená.Při dopravně bezpečnostní akci byli přítomni tři policisté Dopravního inspektorátu při OŘ PČR K.Vary. Pracovnice PIS OŘ PČR K.Vary přivedla na místo kontroly celkem dvacetčtyři žáky 4. a 5. třídy. Podle toho, jak  řidiči dodržovali předepsanou rychlost ve městě a navíc v blízkosti školy, dostávali  od dětí  usměvavá, ale také smutná  autíčka.
Rychlost překročilo šest řidičů, dva řidiči měli nevyhovující technický stav vozidel. Za necelé dvě hodiny uložili policisté pokuty za celkem 6.000 Kč. Děti rozdaly třicet autíček usměvavých, osm smutných. Novináři také nechyběli. Počasí se  vydařilo. Kuriózně došlo ke střetu dvou vozidel přímo na místě kontroly. Jedna řidička, která si odvážela usměvavé autíčko narazila při couvání do druhého vozidla, jehož řidička si pro usměvavé autíčko teprve přijížděla. Obě mladé ženy  banální dopravní nehodu vyřešili s úsměvem a bez konfliktu. Škoda na vozidlech byla totiž minimální.

vytisknout  e-mailem