Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupání do sklepních kójí

zloděj si odnesl krycí mřížky krádež vozidla řidič za volantem nevlastnil řidičské oprávnění statistika dopravních nehod 


Vloupání do sklepních kójí


Do několika sklepních kójí v Jičíně v ulici Pod Koželuhy se vloupal během noci ze čtvrtka na pátek 27. června dosud neznámý pachatel. Uvnitř pak bral vše, co mu přišlo pod ruku. A tak v jedné z nich odcizil jízdní kolo Merida a v dalších pak potraviny, alkohol, rybářské pruty a další věci. Majitelé vyčíslili celkovou škodu na částku téměř 20 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté.


Zloděj si odnesl krycí mřížky


Na miletínské koupaliště se vydal v noci ze čtvrtka na pátek 27. června dosud neznámý pachatel. Jeho kroky však nevedly do bazénu, ale k přepouštěcím vodním kanálkům, ze kterých odcizil několik desítek kusů volně položených kovových krycích mřížek. Majitel vyčíslil celkovou škodu na částku více než 300 tisíc korun. Kde mřížky z hliníkové bronzy skončily a kdo má jejich krádež na svědomí, teď zjišťují jičínští policisté.


Krádež vozidla


V  sobotu 28. června odcizil v ranních hodinách dosud neznámý pachatel osobní motorové vozidlo Škoda Fabia, šedobéžové metalízy, které bylo zaparkované před jedním z domů v Dětenicích. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 260 tisíc korun. Po pachateli pátrají policisté obvodního oddělení v Kopidlně.



Řidič za volantem nevlastnil řidičské oprávnění


Osobní motorové vozidlo Škoda Forman kontrolovala v sobotu 28. června v dopoledních hodinách policejní hlídka v Dobré Vodě. Během kontroly muži zákona zjistili, že čtyřicetiletý řidič nejenže není držitelem příslušného řidičského oprávnění, ale navíc, že má rozhodnutím Okresního soudu v Jablonci nad Nisou vysloven do roku 2009 zákaz řízení motorových vozidel. Z tohoto důvodu si muž ještě téhož dne vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání  trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a dále z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.


Statistika dopravních nehod


Během uplynulého víkendu došlo na silnicích okresu Jičín k 8 dopravním nehodám, při nichž byla jedna osoba lehce zraněna a celková škoda byla vyčíslena na téměř 300 tisíc korun. Na jedné z nich se dokonce podílel i alkohol.

 

V sobotu 28. června jel v dopoledních hodinách devětapadesátiletý řidič osobním vozidlem Mitsubishi Colt v Bukvici ve směru na Jičín. Při průjezdu křižovatkou najel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Seat Cordoba. Při nehodě utrpěla řidička seatu lehké zranění, se kterým byla převezena na ošetření do Oblastní nemocnice v Jičíně. Na místě byla provedena orientační dechová zkouška, která v dechu řidiče prokázala více než 1 promili alkoholu. Z tohoto důvodu byl řidiči zadržen řidičský průkaz. Celková škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun.


dopravní nehoda Bukvice dopravní nehoda Bukvice

vytisknout  e-mailem