Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přednáška o kyberšikaně

JIČÍNSKO - Pro žáky čtvrté a páté třídy 

Stále více dětí si krátí volný čas především u počítače.
Je to samozřejmě velmi dobrý pomocník při vyhledávání nejrůznějších informací, které mohou využít pro rozšíření svých vědomostí. Mimo jiných možností nám umožňuje komunikovat s kamarády, ale také navazovat nové kontakty.
Často se setkáváme i s tím, že stále mladší uživatelé se přihlašují na současnou nejrozšířenější sociální síť, i když zaregistrování je podmíněno dosažením věku třinácti let. Tato podmínka se dá však lehce obelstít. V té chvíli si zejména mladší děti ani neuvědomují, že při virtuální komunikaci jim může hrozit i určité nebezpečí. Jde především o neuvážené zveřejňování osobních údajů a fotografií nebo neopatrné navazování kontaktů s neznámou osobou.
O těchto otázkám hovořil pracovník Preventivně informační skupiny Jičín ve čtvrtek 1. listopadu se žáky čtvrté a páté třídy Základní školy v Libáni. Upozornil je na skutečnost, že současné možnosti virtuální komunikace někteří jedinci zneužívají k tomu, aby ubližovali jiným. V průběhu besedy posluchačům policista vysvětlil pojem kyberšikany. Děti si přečetly také povídku ze „Sešitu plného průšvihů“, která se vztahovala k probírané problematice.
Preventista nechal ve třídě preventivní letáčky, které vznikly při projektu „E-bezpečí“. Informoval posluchače o dalších odkazech, kde najdou mnohé rady a doporučení pro bezpečné používání mobilního telefonu a počítače.
Obdobná přednáška se na stejné škole uskuteční v pátek 23. listopadu pro žáky šesté a sedmé třídy. 
 
Více informací na: www.seznamsebezpecne.cz
                                 www.e-bezpeci.cz

Partneři: http://www.kr-kralovehradecky.cz/

por. Bc. Petr Janda
02. 11. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

1. 11. ZŠ Libáň 

Detailní náhled

Jičínsko

1. 11. ZŠ Libáň 

Detailní náhled

Jičínsko

1. 11. ZŠ Libáň 

Detailní náhled

Jičínsko

1. 11. ZŠ Libáň 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem