Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté se zaměří na dopravu

JIČÍNSKO - Potkáme je především na frekventovaných komunikacích 

Ilustrační foto PČRIlustrační foto PČR
Se začátkem prázdnin se na našich silnicích opět zvýší hustota provozu. Lidé se rozjíždějí na dovolené a ještě k tomu v prvním týdnu jsou další dva dny volna, které mnozí spojí také s cestováním.

Dopravní policisté budou dohlížet nad bezpečností a plynulostí silničního provozu zejména na frekventovaných komunikacích. V rámci dopravních akcí se strážci zákona na Jičínsku zaměří například na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, na způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů, telefonování za jízdy a technický stav vozidel.

Policisté budou na silnicích působit především preventivně. Svoji pozornost zaměří hlavně na ty účastníky silničního provozu, kteří svojí neukázněností mohou zapříčinit rizikovou situaci nebo dopravní nehodu. Na přeplněných silnicích se rozhodně nevyplácí spěch, který řidiče nutí například k riskantnímu předjíždění nebo nedodržování bezpečné vzdálenosti.

Nervozita za volantem může zapříčinit i mnohé další kolizní situace, které rozhodně nepřispívají ke klidné a bezpečné jízdě. Na své cesty se proto vydejte řádně odpočatí s dostatečnou časovou rezervou. Na delších trasách také nezapomínejte na pravidelné přestávky. Před odjezdem na dovolenou je vhodné si vozidlo nechat překontrolovat v servisu. Bezpodmínečně platí i to, že alkohol v žádném případě za volant nepatří.

Při dodržování základních pravidel bezpečnosti bude cestování příjemnější nejen pro samotné řidiče a jejich spolujezdce, ale také pro ostatní účastníky silničního provozu.
por. Bc. Petr Janda
04. 07. 2012

vytisknout  e-mailem