Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež peněženky z kabelky

JIČÍNSKO - Přes mnohá upozornění se případy stále opakují 

Přes mnoho zveřejněných případů krádeží peněženek a celých kabelek v obchodních domech se tyto případy stále opakují. Okradení lidé většinou svojí neopatrností a lehkomyslností dávají stále zlodějům velkou šanci, aby je okradli.

Ne jinak tomu bylo i ve středu 19. října dopoledne v jednom marketu nedaleko autobusového nádraží v Jičíně. Zákaznice si zavěsila svoji kabelku na nákupní košík a v obchodě se věnovala výběru zboží, kdy zůstal vozík bez dozoru. Pravděpodobně této doby využil neznámý pachatel, který z kabelky odcizil peněženku. Žena přišla o osobní doklady a platební kartu.

Jičínští policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Zloději nyní hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Policisté upozorňují občany, aby právě v nadcházejícím období, kdy se blíží čas větších nákupů a hromadných návštěv nejrůznějších obchodních domů, nezapomínali na nezbytnou míru opatrnosti a nedávali zlodějům zbytečně šanci. K základním pravidlům určitě patří i to, že nebudou zvyšovat riziko zcizení svých osobních věcí tím, že je nechají volně odložené a nestřežené v nákupních vozících.

Čtěte také: Okradená zákaznice
                  Okradená zákaznice
                  Nedávejte zlodějům šanci

por. Bc. Petr Janda
20. 10. 2011 ve 12:15

vytisknout  e-mailem