Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v okrese

Poslední červnový den byl ve znamení dopravních nehod a krádeží kol  

Od ranních hodin policisté vyšetřovali dopravní nehody ve Vokšicích, v Jičíně, v Kacákově Lhotě a následně v Sobotce a Čejkovicích.

V dopoledních hodinách oznámila na linku 158 žena ze Samšiny, že jí soused neustále obtěžuje hlasitou hudbou. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
V Holovousých pro změnu volně pobíhali dva psi, kteří vnikli na pozemek jednoho z domů, kde se dobývali do králíkárny. Nakonec se jim podařilo dovnitř a čtyři králíky zakousnout. Jejich „návštěvu“ odnesla i slepice, kterou rovněž zakousli. Majitelka vyčíslila škodu na 2 tisíce korun
V odpoledních hodinách pak vyjeli muži zákona řešit sousedské neshody v Domoslavicích. Vše začalo tím, že pes jednoho ze sousedů pobíhal volně po ulici a přitom se dobýval na vedlejší pozemek. To se pochopitelně nelíbilo majitelů a svojí sousedku upozornili, aby si psa uvázala, což se zase pro změnu nelíbilo jí a konflikt byl na světě. A tak přes plot „létaly“ vulgární nadávky a sprosté výrazy. Policisté případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Během dne se policisté zaměřili na řidiče, kteří stále nedodržují platné předpisy. V Libáni kontrolovali šestnáctiletého motocyklistu, který zřejmě nepovažoval za důležité, mít za jízdy nasazenou přilbu a jezdil bez ní. Další, v tomto případě sedmadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda 120 zase neměl při sobě osobní doklady.
Večer pak ještě pátrali po pacientce Oblastní nemocnice v Jičíně, která se nevrátila z vycházky. Poté co přijali potřebná opatření, vyhlásili po ženě pátrání. Nakonec vše dobře dopadlo a v pozdních nočních hodinách ji našli spící ve svém vozidle, zaparkovaném u nemocnice.



Nprap. Hana Klečalová, vrchní inspektor, v.r.
( tm) PČR OŘ Jičín

vytisknout  e-mailem