Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jezdíme s úsměvem

Dopravně preventivní akce Jezdíme s úsměvem proběhla na výbornou 

 
 Dnešního dne dopoledne proběhla v okrese Jablonec n.N. dopravně-preventivní akce ,,Jezdíme s úsměvem“. I v letošním roce kontrolovali policisté společně s dětmi ze Základních škol řidiče, kteří projížděli v úsecích okolo škol, zda opravdu dodržují předepsanou rychlost.

První školou, která byla na tuto akci vybrána, byla Základní škola v Nové Vsi n.N. Tato malotřídní škola se akce zúčastnila v plném počtu dětí ( 18 dětí ) i s paní ředitelkou. Děti se oblékly do zelených reflexních vestiček s logem PČR a České pojišťovny, která akci sponzorovala. Úsek silnice projíždějící Novou Vsí okolo školy je osazen dopravní značkou 30 km/h. Na nedodržení této rychlosti doplatili v průběhu jedné hodiny, po kterou akce probíhala, 4 řidiči, kterým na pokutách byla udělena částka 2 500 Kč. Dalších 10 kontrolovaných řidičů projelo v rychlostním limitu a mohlo být od dětí odměněno krásným malovaným obrázkem usměvavého autíčka. Výše zmínění 4 řidiči dostali od dětí zamračené autíčko. Děti se velice aktivně zajímaly i o řidiče vozidla Š Octávia, který byl zastaven, coby řidič jedoucí rychlostí 50 km/h. U tohoto řidiče bylo lustrací zjištěno, že na jeho osobu je vydán příkaz k zatčení, kdy se má dostavit k projednání u soudu a nepřebírá si poštu.

Druhým zastavením akce byla Základní škola Železný Brod, ulice Pelechovská. Zde se v průběhu další hodiny vystřídali žáci 4. a 5. tříd, téměř 40 dětí. Všechny si osobně vyzkoušely promluvit do duše řidičům, kteří projížděli okolo jejich škol. Vzorné řidiče, kteří jeli správnou rychlostí, a kterých bylo 20 kontrolovaných, odměnily obrázkem usměvavého autíčka a 5 řidičů pokáraly, že jedou příliš rychle. Nejrychleji jel muž s vozidlem VW a to rychlostí 70 km/h. Na pokutách těchto 5 řidičů dostalo uděleno částku 5 000 Kč.

Pouze jedna řidička, která jela rychleji, nebyla k policistům a k dětem příliš přívětivá. U ostatních řidičů, ať jeli rychle či v pořádku, nezaznamenali policisté negativní postoj k akci.

ech 60 dětí, které dnešní akcí prošlo, bude v budoucnu určitě v dobrém vzpomínat na zážitek, který jim dnešní den přinesl. Doufejme, že slova provinilých řidičů, kteří slibovali, že příště již rychle jezdit nebudou, neodvane čas a my se na našich silnicích budeme setkávat jen se vzornými řidiči.

 

vytisknout  e-mailem