Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

HODONÍN: PROJEKT NAŠEHO ŘEDITELSTVÍ - KAPKA PREVENCE

Zhodnocení a informace o projektu prevence kriminality dětí 

Projekt  KAPKA PREVENCE  vznikl díky našemu okresnímu ředitelství v dílně preventivně informační skupiny a za velké podpory, nejen finanční, partnera projektu Moravských  naftových dolů a.s. Hodonín. Děkujeme.

Etapový  projekt je určen pro děti mladšího školního věku,  tedy II. a III. tříd  základních škol. Projekt Kapka prevence  byl zahájen v roce 2005. Letos už tedy  pokračuje třetím školním  rokem.
Projekt je realizován  vždy během školního roku. Na  jeho počátku děti obdrží  z rukou policistů pracovní složky Kapky prevence, v  nichž  je uloženo 10 pracovních listů. Listy obsahují různé úkoly,  doplňovačky a  preventivní rady z oblastí prevence, které  děti spolu s pedagogem nebo rodiči  vypracovávají.

Cílem projektu prevence kriminality  je snížení  kriminality dětí, kriminality páchané na dětech  a v neposlední řadě i zvýšení  právního vědomí dětí.  V projektu bývá na konci školního roku  vyhlašována soutěž  pro všechny zúčastněné děti.
Do projektu  KAPKA  PREVENCE   se ve školním roce 2007/2008 zapojily všechny základní školy  okresu Hodonín - tedy celkem 64 škol, což čítá 2 600  žáků   II.  a III.  tříd.

Dne 20.6.2008  proběhlo  na našem okresním ředitelství vyhlášení vítězů  výtvarné  soutěže v projektu prevence kriminality dětí Kapka prevence 
Do soutěže se zapojilo 13 základních  škol, v celkovém počtu 405  dětí. Děti měly za  úkol namalovat  nebezpečné místo ve svém okolí. Policistům  tyto obrázky  poslouží k dalším preventivním opatřením k odstranění nebezpečí. Na  okresní ředitelství Policie ČR přišlo tedy celkem 405 obrázků,  a tak komise,  sestavená z policistů OŘ, vybrala 14 dětí z  II. tříd a 14 dětí z III. tříd.  Komise hodnotila výtvarné  ztvárnění a nebezpečnost vybraného místa. Vítězové si  nejenže  převzali tašku plnou dárků od Kapky prevence, ale děti se také  podívaly  na vybraná pracoviště policistů. Pro děti i jejich  doprovod bylo přichystáno  občerstvení a něco sladkého na  zub.

Všechny děti, které  se projektu Kapka prevence  zúčastnily, obdržely na konci školního  roku z rukou policistů malé dárečky, a to  reflexní nášivku  Kapky, odrazku medvídka a přívěsek na klíče. Děti, které  zaslaly do soutěže namalované obrázky, dostaly navíc kalkulačku. 
Za  svoji  snahu v projektu a vítězství ve výtvarné soutěži  dostali ještě řadu dárků s  logem Kapky prevence, jako např.  pexeso, reflexní šňůrku na krk, pastelky s  ořezávátkem  a  malou svítilnu. Mezi další dárky patřila zadní svítilna  na jízdní  kolo, píšťalka, svinovací metr, tužka s loutkou,  reflexní samolepky, rozvrh  hodin, omalovánky a kartičky s preventivními  radami.   

nprap.Polášková  Radka

PIO Hodonín
 

 

 

 

Odkazy do noveho okna

P9260002

P9260002 

Detailní náhled

P9260003

P9260003 

Detailní náhled

P9260004

P9260004 

Detailní náhled

P9260005

P9260005 

Detailní náhled

P9260007

P9260007 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem