Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidiči měli přes jednu promili

Noční kontrola řidičů. 

     Votičtí policisté kontrolovali 25. července v nočních hodinách restaurace a bary ve svém okrsku. Čtyřčlenná hlídka navštívila například restauraci U Bimba, vinárku U Krbu, bar v Kaplířově ulici ve Voticích a další. Nezjistila žádnou osobu mladší osmnácti let pod vlivem alkoholu.

     Když však krátce před jedenáctou hodinou noční  hlídka projížděla  Voticemi,  rozhodla se ke kontrole vozidla  Škoda  Favorit. Dechová zkouška  u jednatřicetiletého řidiče byla pozitivní. Elektronický přístroj  mu naměřil hodnotu 1,26 promile alkoholu v krvi. Policisté dále šetřením zjistili,  že  nevlastní  řidičský průkaz s příslušným oprávněním a má uložen zákaz řízení motorových vozidel do října roku 2009.  Je tedy podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a  řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

     Asi pětadvacet  minut po půlnoci pak druhá motorizovaná hlídka  provedla v Prčici  kontrolu řidiče Peugeotu 405. Dobrovolně se podrobil dechové zkoušce. A její výsledek?  Opět pozitivní. Na displeji přístroje se objevila hodnota 1,93 promile alkoholu v dechu.  Řidič je podezřelý  ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Oba případy policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

vytisknout  e-mailem