Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poznáte osoby na fotografiích?

BENEŠOVSKO - Mohou mít na svědomí krádež 

Policisté z Obvodního oddělení Benešov se od dubna zabývají případem vloupání do bytu a krádeže. K celé události došlo 1. dubna 2022 v nočních hodinách, v době od 01:30 do 02:10 hodin v ulici Dukelská v Benešově.

Tam zatím neznámý pachatel překonal vstupní dveře do bytu a z něj následně odcizil notebook v hodnotě 10 tisíc korun a klíče od motorového vozidla značky Ford. Následně vozidlo uviděl zaparkované před domem a s ním i z místa odjel až do ulice Nad Nádražím, kde ho zaparkoval, uzamkl a odešel neznámo kam.

Na kamerových záznamech bylo zjištěno, že z vozidla  vystupují dvě osoby, pravděpodobně muž a žena, kteří prohledají zavazadlový prostor vozidla a z místa odcházejí. Následně ještě zkouší u několika aut, zda jsou uzamčená, ale do žádného nevstupují.

Policisté mají k dispozici fotografie z místa, kde bylo odcizené vozidlo zaparkováno. U něj se pohybují 2 osoby, pravděpodobně muž a žena. Policisté by je potřebovali k celé události vyslechnout. Stejně tak žádáme všechny, kteří by osoby na fotografiích poznali, aby kontaktovali policisty na lince 158 nebo přímo policisty OOP Benešov na tel. čísle 735 785 558, 974 871 700, a nebo se osobně dostavili na obvodní oddělení.

V celé věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné užívání cizí věci. V případě dopadení a prokázání viny tak pachateli hrozí až 3letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
5. května 2022

vytisknout  e-mailem