Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté si posvítili na pytláky

BENEŠOVSKO – Při akci ale žádného neodhalili, řešili jen drobné přestupky. 

Na pondělní večer dne 30. června letošního roku naplánovali policisté z Územního odboru Benešov bezpečnostní akci, při které se zaměřili na dodržování povinností ze strany rybářů a myslivců. Nejprve se vypravili k břehům řeky Sázavy v úseku „Sázava 2“ směrem od krhanického jezu k jezu v Nespekách. Celkem sedm policistů z obvodního oddělení Týnec nad Sázavou a Čerčany zde od osmi do deseti hodin společně s rybářskou stráží kontrolovali výkon rybářského práva. Poté se přesunuli do lokality polesí Barochov a Horní Požáry, kde se až do půlnoci zaměřili na výkon práva mysliveckého.
 
Každý, kdo se v té době pohyboval kolem břehu řeky, anebo v lesních prostorách, neunikl kontrole. Rybáři museli předložit platný rybářský lístek, povolení k lovu a řádně vyplněný tzv. sumář, kde jsou uvedeny seznamy revírů. Myslivci museli kromě loveckého lístku předložit povolení k odstřelu, průkazní lístek zvěře, a také plombu, kterou se označují zastřelené kusy. Z bezpečnostních důvodů museli ke kontrole předložit i svou zbraň. Důležité bylo, aby ji neměli nabitou v době, kdy právě neloví, popřípadě ji měli řádně zajištěnou.
 
V rámci akce se policisté zaměřili i na dopravu v okolí zmíněných lokalit. Celkově tak zkontrolovali 43 osob, z nichž jedenácti uložili blokové pokuty ve výši 5 tisíc korun. Rybářská stráž zkontrolovala celkem dvanáct rybářů. U šesti z nich zjistila drobné nesrovnalosti v dokladech, které si bude řešit po vlastní linii jako přestupky.
 
Akce podobného charakteru plánuje policie i do budoucna. Probíhat budou nárazově zejména v době lovné sezóny.
 
nprap. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
2. června 2014

vytisknout  e-mailem