Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilých řidičů ubylo

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Ovšem opilých havarujících cyklistů je stále dost.  

 

Za uplynulý týden přistihli policisté jen dva řidiče auta při řízení v opilosti, což je oproti týdnu předchozímu velký a snad i nadějný pokles. Rapidně se snížil počet přistižených rychle jedoucích řidičů, ale to spíše si můžeme vysvětlit tím, že policisté v tomto týdnu neměli speciální bezpečnostní akce zacílené na rychlost a také se začali se zvýšenou pozorností věnovat bezpečnosti na přechodech pro chodce.

Nejvyšší hodnotu alkoholu zaznamenali policisté u cyklistů, kteří havarovali. V pátek to bylo 3 promile u muže, který se lekl přijíždějícího auta ve Starém Městě a spadl. Ve středu 5. září v podvečer policisté naměřili 2,86 promile alkoholu cyklistce, která z ničeho nic spadla při jízdě na cyklostezce v Ostrožské Nové Vsi. Šestatřicetiletá žena utrpěla zranění, s nímž musela být převezena do nemocnice. Za jízdu na kole v opilosti, kdy hodnota alkoholu přesahuje jedno promile, ukládá zákon pokutu od 25 000 do 50 000 korun.

Alkohol v hodnotě 1,22 promile naměřili policisté čtyřicetiletému muži, který ve čtvrtek navečer řídil osobní auto v Buchlovicích. Při míjení s druhým autem vyjel na chodník, kde si poškodil kolo. I s takto poničeným kolem ještě několik desítek metrů jel, až zastavil. Při nehodě nevzniklo žádné zranění.

Zfetovaného řidiče zastavili uherskobrodští policisté v noci na 1. září v Uherském Brodě. Šestadvacetiletý muž řídil fabii a to i přesto, že byl ovlivněn amfetaminem, což zjistili policisté přímo na silnici při kontrole za pomocí testovací soupravy. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Řidiči hrozí minimálně pokuta do dvaceti tisíc, pokud se neprokáže, že se dopustil trestného činu.

 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 31. 8. – 6. 9. 2012


 


 

Počet zjištěných přestupků

31. 8. – 6. 9. 2012

24. – 30. 8. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

2

9

Řidič pod vlivem drog

1

0

Překročení maximální rychlosti

66

181

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

2

11

Nepoužití bezpečnostních pásů

8

5

Telefonování za jízdy

24

26

Špatný technický stav vozidla

12

31

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

1


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. září 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem