Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilých řidičů neubylo ani o Vánocích

V průběhu vánočních svátků a také během následujícího víkendu přistihli policisté při řízení další podnapilé řidiče.  

     Největší množství alkoholu naměřila policejní hlídka v sobotu kolem druhé ráno dvaatřicetiletému řidiči oranžové fabie. Muž na Českobratrském náměstí v Mladé Boleslavi nadýchal 3,11 promile alkoholu. Na místě přišel o řidičský průkaz, absolvoval lékařské vyšetření spojené s odběrem krve a navíc si převzal podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
     Kolem osmé večer v ulici Na Radouči kontrolovali policisté vozidlo Fiat Tempra. Třicetiletý cizinec byl také posilněn alkoholem a podle dechové zkoušky měl v krvi 1,21 promile alkoholu. Zatímco alkohol byl něčím, co evidentně přebývalo, řidičské oprávnění pro změnu chybělo. Muž za volantem totiž oprávnění k řízení motorových vozidel nevlastní. K obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky tedy přibylo i podezření z řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
     Na dalšího „posilněného“ řidiče narazili také strážníci městské policie v Máchově ulici v neděli kolem třetí ráno. Třiadvacetiletý muž z Jičínska řídil Volkswagen, přičemž při dechové zkoušce, kterou u něho provedla policejní hlídka z dopravního inspektorátu, nadýchal 1,09 promile alkoholu. Podrobil se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Také tomuto řidiči policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a o trestu za ohrožení pod vlivem návykové látky rozhodne soud.

vytisknout  e-mailem