Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý zapadl s autem do sněhu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilého zapadlého řidiče vytahoval muž se zákazem řízení.  

Třiatřicetiletý muž jel v sobotu 12. ledna před desátou hodinou večer uličkou v Březolupech. Nezvládl řízení a s osobním opelem vjel do příkopu, ze kterého nemohl vyjet zpět. Začal vytáčet motor a všemožně se snažil dostat ven. To se mu ale nedařilo, a tak zavolal na pomoc kamarády. Jeho známý přijel ve favoritu a snažil se opel ze sněhu vytáhnout. To už na místo přijeli uherskohradišťští policisté a začali zjišťovat, co se v zasněžené uličce děje. K tomu, aby zjistili, že třiatřicetiletý řidič je opilý, nepotřebovali ani měřicí přístroj, protože jeho chování, pohyb a zápach z úst byly více než výmluvné. Když mu alkohol změřili dechovým přístrojem, na displeji vyskočilo 3,3 promile alkoholu. Navíc policisté zjistili, že tento opilý řidič má zadržený řidičský průkaz a vyslovený zákaz řízení. Policisté jej zadrželi, aby s ním začali řešit podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu ze zákona hrozí až tři roky vězení. Čtyřiadvacetiletý muž, který jej s favoritem přijel vytáhnout, byl sice střízlivý, ale ještě skoro na dva roky má vyslovený zákaz řízení. A tak i on je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí s trestem až tříletého vězení.

Ve stejný den, ovšem ráno, zastavili dopravní policisté ve Starém Městě třicetiletého muže, který jel s felicií i přesto, že už čtyři roky má vyslovený zákaz řízení, který mu měl skončit letos v červnu. Porušením zákazu si vysloužil podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

V noci na neděli 13. ledna pak hradišťští policisté přistihli v Kunovicích jednapadesátiletého muže při řízení peugeotu, kdy v jeho dechu naměřili 1,86 promile alkoholu. Policisté jej zadrželi a eskortovali na policejní oddělení, kde s ním začali projednávat podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

14. leden 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem