Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý vezl manželku

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Dopili a sedli za volant.  

 

Téměř dvojnásobně se oproti předchozímu týdnu zvýšil počet řidičů přistižených při jízdě překračující stanovené rychlostní limity. Jedním z nich byl i devětatřicetiletý cizinec, který jel v pátek ráno po obchvatu Bánova ve směru od Slovenska. Na úseku, kde se smí jet maximálně 90 km/h jel svým terénním volvem rychlostí 155 km/h. Za překročení rychlosti mimo obec o více než 50 km/h ukládá zákon pokutu od pěti do deseti tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku. Vzhledem ke zjištěným okolnostem uložili dopravní policisté tomuto řidiči kauci ve výši deseti tisíc korun. Ty musel cizinec zaplatit předtím, než vůbec mohl s vozidlem pokračovat v jízdě.

Bylo krátce před osmou hodinou ve čtvrtek večer, když hlídka buchlovických policistů zastavila v jedné z uliček v Buchlovicích osobní hyundai. Za jeho volantem seděl šestadvacetiletý muž, kterému policisté v dechu naměřili 2,03 promile alkoholu. Opilý řidič se policistům na místě přiznal, že krátce před jízdou vypil tři velké rumy a jedno pivo. Policisté mu samozřejmě zakázali další jízdu a začali prošetřovat podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které zákon ukládá trest až ročního vězení a zákaz řízení až na deset let.

O trochu nižší hladinu alkoholu 1,58 promile naměřili buchlovičtí policisté osmatřicetiletému řidiči v Polešovicích. Opilý řidič sedl v pátek po desáté hodině večer do své felicie i přesto, že těsně před jízdou dopil třetí dvanáctku a druhý velký fernet. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a začali řešit podezření ze spáchání stejného trestného činu jako s výše zmíněným opilým řidičem.

Opilého řidiče vyhmátla také hlídka hradišťských policistů a to u Kudlovické doliny. Před jednou hodinou v noci na sobotu zastavili policisté osobní fiat, za jehož volantem seděl devětatřicetiletý muž. Alkohol v jeho dechu dosáhl hodnoty 1,74 promile. Opilý muž si troufl řídit auto, v němž ještě vezl svou manželku. I on přišel o řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což zákon ukládá až roční vězení a zákaz řízení až na deset let.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 25. – 31. 10. 2013


 

Počet zjištěných přestupků

25. – 31. 10. 2013

18. - 24. 10. 2013

Řidič pod vlivem alkoholu

6

8

Řidič pod vlivem drog

0

2

Překročení maximální rychlosti

81

45

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

3

23

Nepoužití bezpečnostních pásů

7

6

Telefonování za jízdy

16

29

Špatný technický stav vozidla

29

22

Uložené kauce za přestupek v dopravě

1

0


 


 

 

 

 

 

 

1. listopadu 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem