Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilý útočník napadl prodejce burčáku

HRADECKO - Napadený skončil se zlomeným nosem v nemocnici, výtržníkovi hrozí až tři roky vězení  

Napadení prodejce burčákuHradečtí policisté o uplynulém víkendu (8. září 2012) sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu výtržnictví dvacetiletému muži z Orlickoústecka. Ten je důvodně podezřelý, že v sobotu 8. září 2012 dopoledne při krádeži burčáku napadl prodejce. Přitom prodejci pracujícímu jako brigádník pro brněnskou společnost způsobil frakturu nosních kůstek.

Celý incident se odehrál u prodejní stánku u silnice na ulici Bratří Štefanů v Hradci Králové. Prodejní stánek stál u komunikace první třídy číslo 11, a to ve směru výjezdu z Hradce Králové na Týniště nad Orlicí.
Ten den krátce před půl desátou dopoledne přišel výtržník ke stánku s burčákem, kde prodejci bez zaplacení vzal 1,5 litrovou plastovou láhev s burčákem v hodnotě 92 korun. Když začal muž od stánku bez placení odcházet, vyběhl za ním prodejce a odcizenou láhev mu vytrhl z ruky. Poté muž napadl prodejce fyzicky. Prodavače u stánku udeřil několikrát pěstí do obličeje a přitom převrhl plastové přepravky, ve kterých se nacházelo 24 kusů neuzavřených plastových lahví o objemu 1,5 litru naplněných burčákem v celkové hodnotě 2.208 korun. Lahve s burčákem se při pádu na zem rozlily. Útočník při fyzickém napadení prodavači poškodil hodinky. Poškozený po incidentu ihned celou událost oznámil na tísňovou policejní linku 158. Přivolaným policistům se podařilo útočníka během krátké doby zadržet. Výtržník se podrobil dechové zkoušce, která skončila s pozitivním výsledkem 1,92 promile alkoholu. Poté byl umístěn na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Poškozený vysokoškolský student utrpěl frakturu nosních kůstek. Ošetřen byl v královéhradecké fakultní nemocnici. Na obvyklém způsobu života prý nebyl omezen. Prodavač škodu na hodinách odhal na tisíc korun.

Ještě téhož dne (8. září 2012) v podvečerních hodinách bylo muži sděleno podezření ze spáchání dvou přečinů, a to krádeže a výtržnictví. Jelikož byl podezřelý muž v posledních třech letech odsouzen za přečin krádeže, a to v červnu loňského roku (2011) k trestu odnětí svobody s dohledem v trvání 6 měsíců, s podmínečným odkladem trestu na zkušební dobu do letošního (2012) prosince, hrozí mu před soudem až tři roky do vězení.  Případ nadále vyšetřují hradečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení.

nprap. Anna Pešavová - 12. září 2012 (13:10)

Odkazy do noveho okna

Napadení prodejce burčáku

Napadení prodejce burčáku  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem