Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilý usedl na elektrokolo

KUTNOHORSKO - Jízdu nezvládl a způsobil si zranění 

Nejen že za volant alkohol nepatří, ale nepatří ani za řídítka. Silně pod vlivem alkoholu se z místního hostince v Jiřicích vydal na elektrokole sedmapadesátiletý muž. Celá událost se stala v pátek 22. dubna kolem 20. hodiny.

Jízda muže ale po chvíli skončila, muž nezvládl řízení a i s elektrokolem spadl. Přitom si způsobil poranění hlavy a ruky. Celou událost viděl svědek, který na místo zavolal policisty.

Na místo události se dostavila hlídka dopravních policistů, kteří uviděli muže ležet vedle svého kola a to opodál pod stromem, kde si muž chtěl pravděpodobně odpočinout.
Provedenou orientační dechovou zkouškou policisté zjistili, že je muž silně ovlivněn alkoholem a naměřené hodnoty ukázaly výsledek 2,7 promile alkoholu v dechu.

Muž se k policistům a následně i záchranářům choval agresivně a odmítal jakoukoliv spolupráci, proto byl za asistence policie převezen k ošetření do nemocnice a tam následně propuštěn ze zajištění.

Dopustil se tak přestupku dle zákona o provozu na pozemních komunikacích a s největší pravděpodobností se jeho chování neobejde bez pokuty.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
27. dubna 2022

vytisknout  e-mailem