Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilý ujížděl a boural

HRADECKO- v centru Hradce Králové opilý řidič naboural do zaparkovaných aut i do dopravního značení  

Ve středu 1. 8. 2012 večer ve 20:18 přijal operační důstojník telefonát od svědkyně, která nám oznámila, že u Pedagogické fakulty na Náměstí svobody v centru Hradce Králové řidič Škody Felicie modré barvy naboural do minimálně dvou aut a z místa nehody ujel ve směru přes řeku Labe.
 
Další informace přišla za pár okamžiků na to. Oznamovatel nám hlásil poškození dopravní značky u zimního stadionu, která po nárazu od modré Felicie skončila téměř celá vyvrácená. Operační okamžitě zalarmovali hlídky v okolí, které začali nebezpečného řidiče hledat a poté i pronásledovat. Postupně jsme přijali ještě několik oznámení od všímavých občanů, kteří viděli vozidlo jedoucí vysokou rychlostí, a to občas i v protisměru. Řidič ujížděl Komenského ulicí, dále Nezvalovou, Úprkovou, Lhoteckou přes Malšovice, Malšovu Lhotu, Běleč nad Orlicí až do Krňovic.
Díky informacím od občanů a kvalitní spolupráci operačních důstojníků s motorizovanými hlídkami pořádkových a dopravních policistů se nám podařilo muže za necelých 20 minut od první nehody uprostřed obce Krňovice zastavit. Ačkoliv řidič musel vidět i slyšet výstražné zvukové a světelné znamení, nerespektoval výzvy a vozidlo zastavil až v okamžiku, kdy ho jedno z našich aut tak zvaně zablokovalo.
 
HK-Krňovice.jpgPo té, co policisté muže donutili vystoupit a zkontrolovali mu doklady, zjistili, že se jedná o 72letého slovensky hovořícího cizince, který přijel do České republiky na návštěvu za svojí rodinou.
 
Provedená dechová zkouška nám ukázala, že muž řídil vozidlo opilý. První zkouška ukázala 1,5 promile alkoholu v dechu, druhá pak 1,55.
 
Po prvotních úkonech jsme muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění s ní byly dnes zahájeny úkony v trestním řízení. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až tři roky vězení.  
 
 
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková, 2.8.2012, 14:00
                                                                                             
Odkazy do noveho okna

HK- Krňovice

1.8.2012 

Detailní náhled

HK- Nám. svobody

1.8.2012 

Detailní náhled

HK- Nám. svobody

1.8.2012 

Detailní náhled

HK- Nám. svobody

1.8.2012 

Detailní náhled

HK-Krňovice

1.8.2012 

Detailní náhled

HK-Krňovice

1.8.2012 

Detailní náhled

HK-Krňovice

1.8.2012 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem