Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilý řidič způsobil tragickou nehodu a ujel

Na přechodu pro chodce srazil a usmrtil starší ženu 

Dnes v 18:40  se stala na křižovatce ulic Jižní a Bratří Štefanů v Hradci Králové tragická dopravní nehoda. Řidič, který ji s největší pravděpodobností zavinil, z místa nehody ujel.
Na přechodu pro chodce pětačtyřicetiletý řidič vozidla Alfa Romeo srazil dvaasedmdesátiletou ženu. Z místa nehody okamžitě začal ujíždět. Na místě zůstala ležet vážně zraněná žena, která, bohužel i přes snahu záchranářů zraněním podlehla.
Ujíždějícího řidiče začal pronásledovat svědek dopravní nehody, díky kterému se nám ho po pár minutách podařilo zadržet necelé dva kilometry od místa nehody.
Provedená dechová zkouška prokázala u řidiče 3,34 promile alkoholu v krvi. Byl tedy převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Po vystřízlivění s ním budou zahájeny úkony v trestním řízení a s největší pravděpodobností mu bude sděleno obvinění hned ze tří trestných činů – ublížení na zdraví s následkem smrti, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
mjr. Mgr. Ivana Ježková
tel. 602 651 187 
10. 6. 2011
 

 

vytisknout  e-mailem