Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý řidič zase sedl za volant

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Chytili ho při opilecké jízdě a chvilku po propuštění řídil zase.  

 

Jednapadesátiletý muž se evidentně nepoučil a jednoznačně nedbal zákazu, který mu policisté dali poté, co jej přistihli při řízení v opilosti. Necelou hodinu po půlnoci v noci na sobotu 2. listopadu jej zastavili uherskohradišťští policisté, když řídil svůj superb v Uherském Hradišti, a v dechu mu opakovaně naměřili hodnotu alkoholu okolo 1,9 promile. Zadrželi mu řidičský průkaz, zakázali další jízdu v tomto opileckém stavu a začali zpracovávat podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který muži ze zákona hrozí až roční vězení a zákaz řízení až na deset let. Jaké bylo překvapení, když toho stejného muže, zhruba hodinu poté zastavila další hlídka hradišťských policistů. Jednapadesátiletý muž opět seděl za volantem superbu a to i přesto, že byl bez řidičského průkazu a krátce předtím slyšel od policistů, že v opilosti nesmí řídit dál. Nyní dechovou zkoušku odmítl, a tak mu ještě hrozí pokuta do padesáti tisíc korun a další zákaz řízení.

O den později zastavili hradišťští policisté ve Starém Městě pětatřicetiletého řidiče se stejnou hladinou alkoholu. Řízení s alkoholem dosahujícím 1,9 promile je posuzováno jako spáchání trestného činu. Takto vysokou hodnotu řidič nadýchal před osmou hodinou ráno.

Alkohol o trochu nižší – 1,44 promile – naměřili policisté u šestašedesátiletého cyklisty. Senior jel v úterý 5. listopadu Uherským Ostrohem na kole, ale svou jízdu nezvládl a spadl na vozovku, přičemž si způsobil lehké zranění. Takovou hladinu alkoholu obsahovala jeho krev o půl jedenácté dopoledne poté, co měl o půlnoci dopít druhé pivo a pět velkých boroviček. Za opilou jízdu na kole může počítat s pokutou do padesáti tisíc korun.

Ve stavu vylučujícím řízení jela také pětadvacetiletá žena v pátek 1. listopadu odpoledne poblíž Starého Města. Řídila osobní fiat i přesto, že byla pod vlivem drogy pervitin, což prokázal test přímo na silnici. Hlídka cizinecké policie, která místní ženu zastavila, u ní nenaměřila žádný alkohol, ale zjistila, že mladá žena má až do léta 2017 vysloven zákaz řízení. Za řízení pod vlivem drogy jí hrozí minimálně přestupek s pokutou do dvaceti tisíc korun a za porušení zákazu řízení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí s trestem až tříletého vězení a dalšího zákazu řízení.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 1. – 7. 11. 2013


 

Počet zjištěných přestupků

1. - 7. 11. 2013

25. – 31. 10. 2013

Řidič pod vlivem alkoholu

6

6

Řidič pod vlivem drog

2

0

Překročení maximální rychlosti

98

81

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

5

3

Nepoužití bezpečnostních pásů

10

7

Telefonování za jízdy

22

16

Špatný technický stav vozidla

31

29

Uložené kauce za přestupek v dopravě

2

1


 


 

 

 

 

 

 

 

11. listopadu 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem