Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý řidič srazil opilého chodce

VSETÍNSKO: Řidič z místa nehody utekl.  

V sobotu odpoledne srazil ve Valašském Meziříčí opilý řidič opilého chodce, který utrpěl při nehodě lehké zranění. Řidič z místa nehody utekl, aniž by poskytl zraněnému chodci pomoc.
 
Nehoda se stala o půl čtvrté odpoledne na ulici Zašovská. Osmačtyřicetiletý muž ve vozidle zn. Škoda Felicia odbočoval z ul. Na Potůčkách vpravo na ul. Zašovská. Při tomto manévru srazil chodce, který vedl jízdní kolo. Muž narazil do čelního skla a pak upadl na vozovku, kde zůstal ležet. Řidič, aniž by zastavil, pokračoval v jízdě a následně zaparkoval o kousek dál své auto při pravém okraji vozovky a z místa utekl. Valašskomeziříčtí policisté řidiče po několika minutách vypátrali v místě bydliště. Provedli u něj dechovou zkoušku, která byla pozitivní – 3,03 promile. Testu na alkohol se podrobil i chodec, u kterého jsme rovněž zjistili požití alkoholu – 2,55 promile. Sedmačtyřicetiletý chodec skončil s lehkým zraněním v nemocnici, řidič v policejní cele.
 
Muž, který chodce srazil, je podezřelý z tr. činů neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ohrožení pod vlivem návykové látky. Za tyto trestné činy zákon ukládá až pětiletý trest odnětí svobody.
 
23. září 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

Nehoda Val. Meziříčí

Nehoda Val. Meziříčí 

Detailní náhled

Nehoda Val.Meziříčí

Nehoda Val.Meziříčí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem