Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Opilý řidič srazil chodce stojícího na chodníku a ujel

ZLÍNSKO: Je podezřelý ze tří trestných činů. 

Zlínští kriminalisté se od včerejšího večera zabývají případem sraženého devětatřicetiletého muže ze Zlína, který stál na chodníku před přechodem pro chodce ve Zlíně a čekal na zelený světelný signál. Přitom ho srazilo projíždějící vozidlo, jehož řidič bezprostředně po nárazu z místa ujel, aniž by zraněnému muži poskytl první pomoc. Záchranáři převezli zraněného muže k ošetření do nemocnice.

Motocyklista, který srážku viděl, nezaváhal, vydal se za řidičem a vyfotil si registrační značku jeho vozidla. Na základě této informace policisté z pohotovostního a eskortního oddělení řidiče bezprostředně po dopravní nehodě dohledali ve Zlíně na Příluku. Dechová zkouška u třiačtyřicetiletého muže ze Zlína ukázala hodnotu 2,36 promile alkoholu. Přiznal, že během odpoledne vypil asi osm piv. Tvrdil, že si všiml, že v průběhu jízdy do něčeho narazil, nebyl si však jistý, do čeho, proto pokračoval v jízdě.

Policisté muže zadrželi a umístili ho do policejní cely, kde strávil noc. Šestkrát trestaný muž je podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

24. července 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem